Ο Τραμπ δηλώνει για πρώτη φορά ότι θα παραδώσει την εξουσία στις 20 Ιανουαρίου

Ο Τραμπ δηλώνει για πρώτη φορά ότι θα παραδώσει την εξουσία στις 20 Ιανουαρίου
epa08766684 Democratic presidential candidate Joe Biden (R) gestures towards US President Donald Trump (L) during the final presidential debate at Belmont University in Nashville, Tennessee, USA, 22 October 2020. This is the last debate between the US President Donald Trump and Democratic presidential nominee Joe Biden before the upcoming presidential election on 03 November. EPA/Morry Gash / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή, του την Πέμπτη, ανέφερε για πρώτη φορά δημοσίως ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμά του, τού προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου και δεσμεύτηκε για μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, αφού το Κογκρέσο επιβεβαίωσε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή, του την Πέμπτη, ανέφερε για πρώτη φορά δημοσίως ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμά του, τού προέδρου των ΗΠΑ,  στις 20 Ιανουαρίου και δεσμεύτηκε για μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας,  αφού το Κογκρέσο επιβεβαίωσε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αντιδρώντας μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος, ο Ντόναλντ Τραμπ -για πρώτη φορά- έκανε λόγο για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, δήλωσε ότι, παρόλο που διαφωνεί απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα υπάρξει ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου».

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Ενώ το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τέλος της καλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» είπε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές.

«Αν και διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει συντεταγμένη μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου». «Πρόκειται για την λήξη μίας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της».