Ο Τραμπ καταγγέλει «παρενόχληση» και τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» από τους Δημοκρατικούς

Ο Τραμπ καταγγέλει «παρενόχληση» και τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» από τους Δημοκρατικούς
epa07413910 US President Donald J. Trump delivers remarks at an event for the National Association of Attorneys General, in the State Dining Room of the White House in Washington, DC, USA, 04 March 2019. Trump used the opportunity to discuss crime, saying the nation needed to 'secure the southern border'. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Αμερικανός πρόεδρος «ξεσπάθωσε» στο Twitter κατά της πρωτοβουλίας των Δημοκρατικών να αρχίσουν μεγάλη έρευνα σε βάρος του ίδιου και του περιβάλλοντός του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» της χώρας, αφού ξεκίνησαν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη. Έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη, απεγνωσμένη σταυροφορία προς αναζήτηση ενός εγκλήματος, την ώρα που το αληθινό έγκλημα είναι αυτό που πράττουν οι Δημοκρατικοί και ό,τι έχουν κάνει!» κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικανός σε ένα tweet.

Το παραπάνω μήνυμα συνόδευε ένα άλλο tweet γραμμένο με κεφαλαία γράμματα: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ».

Έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση τους χάρη στην πλειοψηφία που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να μην χάσουν χρόνο και να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα, από τις υποψίες περί σύμπραξης με τη Ρωσία έως τις πληρωμές για να εξαγοράσει τη σιωπή φερόμενων ερωμένων του, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο κι από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο να τους παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του από τη Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, κάλεσαν 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του δισεκατομμυριούχου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να καταθέσουν σχετικά έγγραφα.

«Οι Δημοκρατικοί παρενοχλούν τον πρόεδρο για να αποσπάσουν την προσοχή από το ριζοσπαστικό πρόγραμμά τους» υποστήριξε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ενδιαφέρονται περισσότερο για θλιβερά πολιτικά παιχνίδια και να ικανοποιήσουν μια ριζοσπαστική κι αριστερή βάση από το να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στους πολίτες μας. Οι Δημοκρατικοί δεν αναζητούν την αλήθεια, θέλουν να επιτεθούν στον πρόεδρο» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.