Ο Τραμπ μετρά έναν ακόμη «εχθρό» από τον επιχειρηματικό κόσμο

Ο Τραμπ μετρά έναν ακόμη «εχθρό» από τον επιχειρηματικό κόσμο

Άλλος ένας μεγιστάνας της Silicon Valley δηλώνει «ανοιχτά» ότι τάσσεται κατά του Τραμπ και στηρίζει τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον.

O συνιδρυτής του Facebook, Ντάστιν Μόσκοβιτς, έχει θέσει 20 εκατ. δολάρια προκειμένου να «πολεμήσει» τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Οφείλουμε να ενεργήσουμε», το οποίο δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Μόσκοβιτς ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Cari Tuna, θα δωρίσουν σε ορισμένες Δημοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Hillary Victory Fund (Ταμείου Νίκης της Χίλαρι), καθώς και της εκστρατείας της Επιτροπής Δημοκρατικού Κονγκρέσου.

«Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές, η χώρα θα πάει πολλά χρόνια πίσω και θα απομονωθεί από την παγκόσμια κοινότητα», έγραψε ο Μόσκοβιτς, προσθέτοντας ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα και η Χίλαρι Κλίντον θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε ένα όραμα αισιοδοξίας».

Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές δωρεές από μεγιστάνες της Silicon Valley αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με πρώτο και καλύτερο τον Larry Ellison από την Oracle, τον Peter Thiel από την PayPal, τον Sean Parker από το Napster και τον CEO του Salesforce Μarc Benioff, οι οποίοι έχουν στηρίξει θερμά και δημόσια την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κλίντον.