Ο Τραμπ σε ιστορικό χαμηλό δημοφιλίας πρίν καν κλείσει 100 μέρες στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ σε ιστορικό χαμηλό δημοφιλίας πρίν καν κλείσει 100 μέρες στον Λευκό Οίκο
epa05832221 US President Donald J. Trump waves after disembarking Marine One walking on the South Lawn towards the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA, 05 March 2017. Trump returned to Washington from a weekend at his Palm Beach. Florida, Mar-a-Lago club. EPA/ERIK S. LESSER

Ο βαθμός αντιδημοφιλίας του Τραμπ, έφτασε στο 54%, το πιο χαμηλό ποσοστό που έχει κατακτήσει πρόεδρος από το 1945.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζει στην εκατοστή ημέρα, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων να δείχνουν τη φήμη του σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό του, μειώθηκε στο 40% σε δημοσκόπηση του NBC News / Wall Street Journal που κυκλοφόρησε την Κυριακή – καθώς ο βαθμός αντιδημοφιλίας/ αποδοκιμασίας  έφτασε στο 54%.

Τον Φεβρουάριο, η ίδια δημοσκόπηση έδειχνε την θετική γνώμη των πολιτών στο 44% και την αρνητική λίγο κάτω από το μισό, στο  με 48%.

Από τα 900 άτομα που συμμετείχαν στη έρευνα,  η οποία διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Απριλίου, το 35% πιστεύει ότι η προεδρία του Trump είναι καλή ή έχει κάνει μια καλή αρχή, ενώ αντιθέτως το 45% πιστεύει ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Συγκριτικά, η ίδια δημοσκόπηση που διεξήχθη για τον πρώην πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, το 2009, έδειχνε ότι το 54% έβλεπε ότι η προεδρία του είχε ξεκινήσει με πολλά καλά σημεία με το 21% να πιστεύει ότι είχε γίνει κακή αρχή.

Η απόρριψη από τους “millennials”

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι ο Trump, ο οποίος έτρεξε μια εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε ως “αποστράγγιση του βάλτου” χάνει την υποστήριξη ως παράγοντας αλλαγής, ειδικά από τους νεαρούς ψηφοφόρους. Ταυτόχρονα, μόνο το 25% πιστεύει ότι η πολιτική του είναι  “πολύ καλή” όσον αφορά τις επιχειρήσεις ενώ το ποσοστό αυτό έφτανε το 33% τον Φεβρουάριο.

Μια άλλη δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε το Σάββατο, από το ABC News και την Washington Post, διαπίστωσε ότι ο Trump λαμβάνει μόνο τπ 42%  της έγκρισης των πολιτών. Πρόκειται για  το χαμηλότερο  ποσοστό από όλους τους προέδρους από το 1945. Ωστόσο, διατηρεί μια ισχυρή υποστήριξη μεταξύ  των ψηφοφόρων της βάσης του, με το 96% εκείνων  που τον  ψήφισαν τον Νοέμβριο να δηλώνουν ότι θα τον ψήφισαν και πάλι.

Το Trump θα ολοκληρώσει τις 100 ημέρες  της προεδρίας του στις 29 Απριλίου