O «τρελός» Ιάπωνας, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Apple και τα 100 δισ. δολάρια

O «τρελός» Ιάπωνας, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Apple και τα 100 δισ. δολάρια

Το SoftBank Vision Fund θέλει να συγκεντρώσει 100 δισ. δολάρια και αναζητά συνεργάτες.

Η SoftBank αναζητά νέους επενδυτικούς συνεργάτες, καθώς ετοιμάζει το μεγαλύτερο ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο (private equity fund) του κόσμου και σύμμαχος σε αυτό το εγχείρημα όπως όλα δείχνουν θα είναι η Apple. Όπως έγινε γνωστό, η Appleσκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο SoftBank Vision Fund, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Με στόχο συνολικά τα 100 δισ. δολάρια που έχει θέσει το ταμείο, η συμμετοχή της Apple θα σημάνει τη συνεργασία του τεχνολογικού κολοσσού με το μεγαλύτερο τεχνολογικό fund παγκοσμίως.

Η SoftBank από τη πλευρά της θα επενδύσει 25 δισ. δολάρια και η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να βάλει άλλα 45 δισ. Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος που διοικείται από τον Masayoshi Son ανακοίνωσε την ίδρυση του SoftBank Vision Fund τον Οκτώβριο σε συνεργασία με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Οι δύο εταίροι συμφώνησαν να συνεισφέρουν 70 δισ. δολάρια σε διάστημα πέντε ετών, ενώ αναζητούν επιπλέον 30 δισ. από ξένους εταίρους.

Τι κοινό τώρα έχει η Apple και ο εκλεχθείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ; Και οι δύο είχαν συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Fund.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον CEO της SoftBank και συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας οικονομικής στήριξης, επενδύοντας 50 δις. Δολάρια, δημιουργώντας έτσι 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, μέσω της Softbank ο  Masayoshi Son έχει σχέσεις με τον ασύρματο φορέα Sprint και μπορεί να επιδιώξει να αποκτήσει και την T-Mobile σε ξεχωριστή συμφωνία.

Τέλος, οι νέες αυτές επενδύσεις της Softbank θα επικεντρωθούν στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής  και στην αγορά του IoT.