Πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ θα προτείνει ο Τσακαλώτος στην Λαγκάρντ

Πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ θα προτείνει ο Τσακαλώτος στην Λαγκάρντ

Περιοδεία στην Ασία πραγματοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών – Συναντήσεις με ξένα funds, συντάξεις και δάνεια στο μενού της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. 

Ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται την Τρίτη στη Σιγκαπούρη και την Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ όπου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για να πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να θέσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ το θέμα των συντάξεων, ενώ αναμένεται να την ενημερώσει και για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξοφλήσει νωρίτερα τα δάνεια του ΔΝΤ.

«Σχεδιάζουμε να αποπληρώσουμε και μάλιστα νωρίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες σε συνέντευξή του ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας ότι «γρήγορα θέλουμε να εξαγοράσουμε το χρέος της ΕΚΤ».