Ο Τσίπρας στηρίζει τον Πολάκη, ο (μισός) ΣΥΡΙΖΑ τον αδειάζει – Πολιτικό βαρίδι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Ο Τσίπρας στηρίζει τον Πολάκη, ο (μισός) ΣΥΡΙΖΑ τον αδειάζει – Πολιτικό βαρίδι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Πώς ο Παύλος Πολάκης κρέμασε στα... μανταλάκια ολόκληρη την κυβέρνηση.

Σε πολιτικό «πονοκέφαλο» εξελίσσεται ο Παύλος Πολάκης για τον Αλέξη Τσίπρα, διαλύοντας τον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και ακυρώνοντας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει τη δική του ατζέντα ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Η εσπευσμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα να εμφανισθεί αιφνιδίως στην Βουλή και να μετατρέψει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, σε πρόταση εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, ερμηνεύεται σαν μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να μαζέψει τις έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Είχαν προηγηθεί τόσο το εντυπωσιακό «άδειασμα» του Πολάκη από τον κ. Νίκο Φίλη («οι δηλώσεις Πολάκη δεν εκπροσωπούν τους βουλευτές της Αριστεράς…), όσο και από τον βουλευτή κ. Μπαλάφα («να πάρει πίσω τα όσα είπε») και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου (« πρόκειται για λάθος…»), όσο και ο πρωτοφανής σάλος που ξέσπασε στο διαδίκτυο.

Ατυχή και αχρείαστη χαρακτήρισε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Βάρδια».

Μετά από τον… συναγερμό που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον κ. Πολάκη να επαναδιατυπώσει τις δηλώσεις του και να δώσει εξηγήσεις. Έτσι, ο υπουργός επιχείρησε να αναδιπλωθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως βέβαια φάνηκε ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε (προς ώρας τουλάχιστον) τον Παύλο Πολάκη. Μένει να διαπιστωθεί αν με την απόφαση του αυτή θα βγεί ζημιωμένος ή κερδισμένος. Περιθώρια για σφάλματα δεν υπάρχουν αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ δεν γεφυρώνεται, ενώ για το crash test των εκλογών έχουν μείνει μόνο μερικές εβδομάδες.