Ο Τζακ Ντόρσεϊ επικρίνει το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και λέει ότι είναι «η μόνιμη πηγή δυσλειτουργίας της εταιρείας»

Ο Τζακ Ντόρσεϊ επικρίνει το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και λέει ότι είναι «η μόνιμη πηγή δυσλειτουργίας της εταιρείας»
epa08826374 Twitter CEO Jack Dorsey is seen testifying remotely via videoconference during a Senate Judiciary Committee hearing titled, 'Breaking the News: Censorship, Suppression, and the 2020 Election' on Facebook and Twitter's content moderation practices, on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 17 November 2020. EPA/HANNAH MCKAY / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Μόνιμη πηγή δυσλειτουργίας της εταιρείας» αποκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Τζακ Ντόρσεϊ.

της Erin Pater

Ο συνιδρυτής του Twitter και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τζακ Ντόρσεϊ επέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, λέγοντας ότι «είναι η μόνιμη πηγή δυσλειτουργίας της εταιρείας».

«Αν κοιτάξουμε την ιστορία του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, είναι συναρπαστικό καθώς το παρακολουθώ από τις αρχές του, βυθισμένο σε συνωμοσίες και πραξικοπήματα, και ιδιαίτερα μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Twitter. Μακάρι αν μπορούσε να γινόταν θρίλερ για το Χόλυγουντ κάποια μέρα», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Είναι η μόνιμη πηγή δυσλειτουργίας της εταιρείας», απάντησε ο Ντόρσεϊ. «Επιτρέπεται να το πεις αυτό;» ρώτησε ένας άλλος χρήστης. «Όχι», απάντησε ο Ντόρσεϊ.

Τα σχόλια του Ντόρσεϊ ήταν απαντήσεις σε ένα tweet του Σαββάτου του venture capitalist Garry Tan, ο οποίος έγραψε: «Ο λάθος συνεργάτης στο διοικητικό σας συμβούλιο μπορεί κυριολεκτικά να κάνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια να ‘εξατμιστούν’».

«Δεν είναι ο μοναδικός λόγος πίσω από κάθε αποτυχία μιας startup, αλλά ισχύει σε ένα εκπληκτικό ποσοστό των περιπτώσεων».

Ένας άλλος χρήστης απάντησε: «Τα καλά συμβούλια δεν κάνουν τις καλές εταιρείες, αλλά ένα κακό συμβούλιο πάντα πλήττει μια εταιρεία». «Μεγάλες αλήθειες», απάντησε ο Ντόρσεϊ.

Ο Ντόρσεϊ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το Νοέμβριο. Θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου «μέχρι τη λήξη της θητείας του στη συνέλευση των μετόχων του 2022», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στο Twitter από πέρυσι.

Η κριτική του Ντόρσεϊ γίνεται αφότου η διοίκηση του Twitter θέσπισε την Παρασκευή ένα σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων, γνωστό και ως «δηλητηριώδες χάπι», σε περίπτωση που θέλει να απορρίψει την προσφορά των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ για εξαγορά της εταιρείας, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε προηγουμένως το Fortune.

Οι μετοχές του Twitter έχουν ανέβει περίπου κατά 15% από τότε που ανακοινώθηκε η απόκτηση μεριδίου 9,2% του Musk στην εταιρεία στις 4 Απριλίου. Η Morgan Stanley συμβουλεύει τον Μασκ, ενώ το Twitter έχει προσλάβει την Goldman Sachs Group Inc. και την JPMorgan Chase & Co., αναφέρει το Bloomberg.

Πηγή: fortune.com