O Τζεφ Μπέζος είναι επίσημα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

O Τζεφ Μπέζος είναι επίσημα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Photo:

Η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 65 δισ. δολάρια.

O CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος «εκτόπισε» τον Γουάρεν Μπάφετ και είναι πλέον επίσημα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 65 δισ. δολάρια, αφήνωντας πίσω του τον Μπάφετ, ιδρυτή της Berkshire Hathaway με περιουσία αξίας 32 εκατ. δολαρίων, ενώ ακολουθούν ο Αμάνσιο Ορτέγκα, μεγιστάνας της Ισπανίας και ιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara καθώς και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Το τρίτο σκαλοπάτι της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη κατέφερε να «ανέβει» ο Μπέζος, εν μέρει λόγω των μετοχών κυριότητας στην Amazon που είναι σήμερα η πέμπτη πιο πολύτιμη εταιρεία στις ΗΠΑ, μετά τις Apple, Alphabet, Microsoft και Exxon Mobil.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο CEO της Amazon «εκτόπισε» και τον μεγιστάνα Κάρλο Σλιμ και από την πέμπτη θέση βρέθηκε στην τέταρτη.

Το Bloomberg τονίζει ότι η περιουσία του Μπάφετ μειώθηκε κατά 2,2 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, έπειτα από τη δωρεά του σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι και το Bill & Melinda Gates, και για το λόγο αυτό έπεσε κατά μία θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων.

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση, ο Μπέζος είναι πασίγνωστος για τη λιτότητά του, η οποία και είναι βαθιά ριζωμένη στην εταιρική κουλτούρα της Amazon.