O Tζεφ Μπέζος είναι και επίσημα πιο πλούσιος από τον Μπάφετ

O Tζεφ Μπέζος είναι και επίσημα πιο πλούσιος από τον Μπάφετ
Photo:

Η περιουσία του CEO της Amazon εκτιμάται στα 67 δισ. δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι πλέον το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Αμερική, σύμφωνα με τη λίστα Forbes 400 που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη.

Ο CEO της Amazon βρέθηκε δεύτερος στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού, εκτοπίζοντας τον ιδρυτή της Berkshire Hathaway Γουάρεν Μπάφετ, ο οποίος για πρώτη φορά μέσα σε 15 χρόνια δεν βρίσκεται στη δεύτερη θέση και «έπεσε» στην ρίτη.

Πώς συνέβη αυτό: Το τρέχον έτος, ο Μπέζος κατάφερε να προσθέσει στην περιουσία του επιπλέον 20 δισ. δολάρια, ενώ και η αύξηση της μετοχής της Amazon (46%) τον βοήθησε να ανέβει και το δεύτερο «σκαλί», σύμφωνα με το Forbes.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος καταφέρνει να περάσει τον Μπάφετ σε περιουσία. Τον περασμένο Ιούλιο, ο CEO της Amazon στέφθηκε τρίτος στη λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους, μετά .τη δωρεά του Μπάφετ αξίας δυο δισ. δολαρίων στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation

Σήμερα, η περιουσία του Αμερικανού επιχειρηματία εκτιμάται στα 67 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί στην πρώτη θέση ο Μπιλ Γκέιτς με καθαρή περιουσία αξίας 81 δισ. δολάρια.

Από την άλλη και ο CEO της Oracle, Λάρι Έλισον, εκτοπίστηκε για πρώτη φορά από το 2007 από την τρίτη στην πέμπτη θέση.

Σημειώνεται, ότι ο Μπέζος βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα της λίστας το περασμένο έτος, κατακτώντας την τέταρτη θέση, το ίδιο και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος αύξησε την περιουσία του από 12,5 δισ. σε 55 δισ. δολάρια και «πήδηξε» στην πέμπτη θέση.

Και ενώ οι 20 πρώτοι της λίστας κατάφεραν να γίνουν πλουσιότεροι, οι υπόλοιποι –όπως φάνηκε- έγιναν φτωχότεροι την περασμένη χρονιά, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία φορά που ο Μπάφετ, ο οποίος έκανε εμφάνιση για πρώτη φορά στη λίστα το 1982, ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μπέζος «έκλεινε» μόλις τρία χρόνια παρουσίας στη λίστα.