Ο Τζεφ Μπέζος είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon εκτιμάται ότι έχει καθαρή περιουσία 66,3 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω του τον Γουάρεν Μπάφετ.

O Tζεφ Μπέζος είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Αμάνσιο Ορτέγκα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon εκτιμάται ότι έχει καθαρή περιουσία 66,3 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω του τον Γουάρεν Μπάφετ, ο οποίος πλεόν βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με το Billionaire Index του Bloomberg.

Tις τελευταίες δυο ημέρες, ο Μπάφετ έχασε 1,75 δισ. δολάρια εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε στην τράπεζα Well Fargo, καθώς η Berkshire Hathaway είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Και επειδή η μετοχή της Fargo υποχώρησε, το ίδιο συνέβη και στην Berkshire, συνεπώς και στην περιουσία του αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Σημειώνεται ότι η Well Fargo κατηγορήθηκε ότι άνοιξε πάνω από δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς την έγκριση πελατών.

Παρά τις απώλειες, όμως, ο Μπάφετ αύξησε τον πλούτο του το τρέχον έτος κατά 3,2 δισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές της Berkshire αυξήθηκαν 10,5% κατά την ίδια περίοδο.

Παράλληλα και η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε τους τελευταίους εννέα μήνες, αγγίζοντας τα 55,9 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον CEO του Facebook τον πέμπτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.