Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο πλευρό των απεργών του Χόλιγουντ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο πλευρό των απεργών του Χόλιγουντ
epa10650706 US actor George Clooney attends the German Postcode Lottery Charity Gala 2023 in Duesseldorf, Germany, 23 May 2023. Clooney is the International Ambassador for the Postcode Lottery Group. German Postcode Lottery was founded in 2016 and is collecting money for charity purposes. EPA/FABIAN STRAUCH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«O κλάδος μας έχει 160.000 ηθοποιούς, για παράδειγμα που αγωνίζονταν να βγάλουν τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν... Λοιπόν, είναι σωστό που διαμαρτύρεστε».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θέλει να δει μία δίκαιη συμφωνία για τους σεναριογράφους και τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που απεργούν εδώ και μήνες.

Μιλώντας στο ψηφιακό συνέδριο Digital X στη Γερμανία, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες απεργίες του Σωματείου Σεναριογράφων (WGA) και του Σωματείου Ηθοποιών (SAG-AFTRA) της Αμερικής.

«Κανείς δεν θέλει να με ακούσει να μιλάω για αδικία, σωστά;» είπε ο Κλούνεϊ, σε βίντεο από την εκδήλωση. «Επειδή είχα τύχη στην καριέρα μου» τόνισε.

«Αλλά ο κλάδος μας έχει 160.000 ηθοποιούς, για παράδειγμα που αγωνίζονταν να βγάλουν τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν… Λοιπόν, είναι σωστό που διαμαρτύρεστε. Νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κλούνεϊ μίλησε και για τον πιθανό τερματισμό των απεργιών και για αυτό που θα ήθελε να δει ως αποτέλεσμα.

«Όλοι υποστηρίζουμε μία αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή. Αυτό φαίνεται δίκαιο» είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι πολλοί ηθοποιοί που είναι πολύ επιτυχημένοι, με την πάροδο του χρόνου συμμετέχουν για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Στις 14 Ιουλίου, όταν το Σωματείο Ηθοποιών SAG-AFTRA προχώρησε σε απεργία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Σωματείο Σεναριογράφων που απεργούσε από τον Μάιο, ο Κλούνεϊ δήλωσε στο THR: «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής στον κλάδο μας. Για να επιβιώσει ο κλάδος μας, πρέπει να αλλάξει. Για τους ηθοποιούς, αυτό το ταξίδι ξεκινά τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: