Ο Ντουέιν Τζόνσον δωρίζει επταψήφιο ποσό “ρεκόρ” για να στηρίξει την απεργία στο Χόλιγουντ

Ο Ντουέιν Τζόνσον δωρίζει επταψήφιο ποσό “ρεκόρ” για να στηρίξει την απεργία στο Χόλιγουντ
epa10518405 Actor Dwayne Johnson arrives for the 95th annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 12 March 2023. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA/CAROLINE BREHMAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1960 που τόσο ηθοποιοί όσο και συγγραφείς κατεβαίνουν παράλληλα σε απεργία.

Ο Dwayne Johnson φέρεται να δώρισε ένα «επταψήφιο» ποσό στο Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής (Screen Actors Guild SAG-AFTRA) εν μέσω απεργίας του συνδικάτου ηθοποιών.

Αμέσως αφότου η ηγεσία του SAG-AFTRA δήλωσε ότι το συνδικάτο προχωρούσε σε απεργία, ο πρόεδρος Courtney B Vance και η εκτελεστική διευθύντρια Cyd Wilson έστειλαν επιστολή στους ηθοποιούς με τα υψηλότερα εισοδήματα του συνδικάτου.

Στην επιστολή, η Wilson και ο Vance τόνισαν την οικονομική δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι λόγω της διακοπής εργασίας κατά τη διάρκεια της απεργίας.

«Βασιζόμαστε σε δωρεές και επιχορηγήσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες – ήμασταν πολύ τυχεροί που συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα προγράμματά μας», είπε η Wilson στο Variety.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση όπως αυτή και πρόκειται να ξοδέψουμε εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια, τότε χρειαζόμαστε τους ταλαντούχους συναδέλφους μας, οι οποίοι μπορούν οικονομικά να βοηθήσουν άλλους».

Η Γουίλσον αποκάλυψε ότι λίγο αφότου αυτή και ο Βανς έστειλαν το γράμμα, ο Τζόνσον απάντησε λέγοντας ότι ήθελε να βοηθήσει.

«Ήταν μια γιορτή αγάπης. Είναι σαν, «Φίλε, ενεργείς με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει και στους άλλους να γνωρίζουν την τρομερή αναγκαιότητα που υπάρχει», είπε ο Βανς. “Αυτός είναι που λέει, “Σε μια τέτοια στιγμή, είμαι εδώ και δεν πάω πουθενά, για ό,τι χρειαστείτε.” Και αυτό στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.”

Το ακριβές ποσό της δωρεάς του Johnson δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο, ένας εκπρόσωπος είπε στη HuffPost ότι το ποσό είναι «επταψήφιο».

Η Wilson είπε επίσης στο Variety ότι η δωρεά του Johnson πιθανότατα θα βοηθήσει 7.000 έως 10.000 μέλη μέσω του Προγράμματος Έκτακτης Οικονομικής Βοήθειας της ένωσης.

«Είναι ένα κάλεσμα στα όπλα για όλους μας, ώστε να ξέρουμε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας», είπε ο Βανς. «Ο Ντουέιν ενημερώνει όλους: «Είμαι εδώ. Εσύ τι θα κάνεις;'”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός ο μήνας σηματοδότησε ένα ιστορικό ορόσημο για το Χόλιγουντ, καθώς τα μέλη της συντεχνίας των ηθοποιών ενώθηκαν με τους συγγραφείς που απεργούσαν για μια πιο δίκαιη συμφωνία. Η απεργία της SAG-AFTRA με 150.000 ηθοποιούς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της 13ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη του Writers Guild of America (WGA) απεργούν από τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: