Ο Βίκος εν κινήσει… στο Μετρό!

Καμπάνια ενημέρωσης και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Συνεχίζοντας τη στήριξή μας στις δράσεις της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση όλων των ανθρώπων που μπορούν να δώσουν αίμα, επιλέξαμε ως «μέσο προτροπής» το Αττικό Μετρό.

Στο Μετρό, το πιο σύγχρονο μέσo μαζικής μεταφοράς, κινούνται καθημερινά 650.000 επιβάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι όλοι  αποτελούν τους μελλοντικούς Εθελοντές Αιμοδότες. Χρησιμοποιώντας στην καμπάνια ενημέρωσης ανθρώπινα πρόσωπα και έχοντας ως βασικό μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», στοχεύουμε στην διάδοση της ιδέας ότι  πίσω από κάθε μονάδα (φιάλη) αίματος κρύβεται τουλάχιστον μία ανθρώπινη ζωή. 1 μονάδα (φιάλη) αίματος σώζει 3 ζωές. 3 ανθρώπους που χρειάζονται  αίμα για την επιβίωσή τους. Γιατί τελικά, το να δίνεις  αίμα  είναι μια δράση  που σου  προσφέρει  πολλαπλά πίσω.

Σύμφωνα με στοιχεία βρισκόμαστε στην τελευταία θέση αποθεμάτων αίματος στην Ευρώπη και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε αίμα από το εξωτερικό. Με την σωστή ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί η  ευαισθητοποίηση του κόσμου σε όλα τα επίπεδα. Χαρίζοντας αίμα δίνουμε το μήνυμα ότι  μπορούμε  να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου συμμετέχουμε σε δράσεις αιμοδοσίας σε ολόκληρη την  Ελλάδα  για να τιμήσουμε τον Εθελοντή Αιμοδότη για το δώρο ζωής που προσφέρει στον συνάνθρωπό του.

Η κίνηση μας δεν σταματάει εδώ…

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών στις 14 Ιουνίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», θα υπάρχει η  κινητή μονάδα αιμοδοσίας του  Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους θελήσουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή και να χαρίσουν ελπίδα και χαμόγελα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.