«Όχι» ΔΝΤ σε αίτημα της Αθήνας για καθυστέρηση αποπληρωμής

«Όχι» ΔΝΤ σε αίτημα της Αθήνας για καθυστέρηση αποπληρωμής

Δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για άτυπη προσέγγιση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. 

Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν ατύπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητώντας την καθυστέρηση της πληρωμής δόσης προς το Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρεται, το αίτημα αυτό απερρίφθη από το ΔΝΤ και η κίνηση των Ελλήνων αξιωματούχων φανερώνει την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως αξιωματούχοι οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις και από τις δύο πλευρές, σημειώνουν πως η Αθήνα πείστηκε να μην προχωρήσει σε συγκεκριμένο αίτημα αναβολής προς το Ταμείο. Ωστόσο, η αδυναμία της ελληνικής πλευράς να βρει αρκετά κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους μισθούς και τις συντάξεις την οδήγησαν σε αυτό το βήμα, καθώς δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει σε κάθε τόνο πως ενδεχόμενος ανασχεδιασμός των πληρωμών προϋποθέτει αποκλειστικά και μόνο την συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.