«Όχι» στα 64 δισ. δολάρια της Bayer

«Όχι» στα 64 δισ. δολάρια της Bayer
epa05282356 Outgoing Chairman of Bayer Marijn Dekkers during the general assembly of Bayer in Cologne, Germany, 29 April 2016. Bayer reported 2015 was a very successful year both strategically and operationally. Dividend increase to 2.50 euro per share proposed. Employees to share in the company’s success through total bonuses of around 1.1 billion euro. EPA/OLIVER BERG

Η Μonsanto απέρριψε τη νέα πρόταση του γερμανικού κολοσσού, αλλά δεν έκλεισε την πόρτα.

Ένα ακόμη «όχι» εισέπραξε η Bayer στη νέα βελτιωμένη πρόταση της για την εξαγορά της Μonsanto, ύψους 64 δισ. δολαρίων.

Η αμερικάνικη εταιρεία αγροτικής βιοτεχνολογίας απέρριψε την νέα βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της ως «οικονομικά ακατάλληλη», υποστηρίζοντας επίσης πως δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα προχωρήσει το deal.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική εταιρεία ανέβασε την προσφορά της για την αμερικάνικη εταιρεία στα 125 δολάρια ανά μετοχή, από 122 δολάρια προηγουμένως.

Ωστόσο, η Monsanto δεν έκλεισε ολοκληρωτικά την πόρτα στην γερμανική εταιρεία.

«Η Monsanto παραμένει ανοιχτή σε νέες και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Bayer και άλλα μέρη για να αξιολογηθεί κατά πόσον μια συναλλαγή που θεωρεί το Δ.Σ. ότι είναι προς το συμφέρον των μετόχων της Monsanto μπορεί να πραγματοποιηθεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας σύμφωνα με τους Financial Times.

Η προσφορά δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους μετόχους.Η Henderson Global Investors, βασικός επενδυτής μειοψηφίας στη Bayer,απαίτησε να γίνει ψηφοφορία για την εξαγορά αξίας άνω των 64 δισ. δολαρίων της Monsanto, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση απειλεί τη μακροπρόθεσμη ισχύ του γερμανικού ομίλου χημικών.