«Όχι» του Vox σε συνεργασία με Λεπέν – Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο

«Όχι» του Vox σε συνεργασία με Λεπέν – Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο
epa07610145 Spanish far-right party Vox' president Santiago Abascal addresses a press conference in Madrid, Spain, 29 May 2019, following the local, regional and European Parliament election on 26 May. EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
«Είναι απίθανο οι ευρωβουλευτές του Vox να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη, της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι», τόνισε στέλεχος του κόμματος.

Οι τρεις ευρωβουλευτές που εξέλεξε το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν πρόκειται να προσχωρήσουν στην ίδια ευρωομάδα με αυτή του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και της ιταλικής Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι, όπως ανακοίνωσε χθες o Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρας, στέλεχος του κόμματος.

«Είναι απίθανο, οι ευρωβουλευτές του Vox να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι», τόνισε ο Εσπινόσα, προσθέτοντας πώς «υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν». Οι πολιτικές προτιμήσεις του Vox το προσεγγίζουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ERC), όπου συμμετέχει και το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, Νόμος και Δικαιοσύνη, το οποίο έχει ανακαλέσει στην τάξη η Ε.Ε. για τις επιθέσεις του κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση δύο παραμέτρους: την τύχη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που απαριθμείται ακόμη μεταξύ των δυνάμεων ΕΛΚ και την θέση των φλαμανδών εθνικιστών, που όμως είναι σύμμαχοι του Καταλανού αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν και ανήκουν επίσης στο ERC.