Οδηγός επιτυχίας για «αρχηγούς»

Οδηγός επιτυχίας για «αρχηγούς»

Χρήσιμες συμβουλές για να διοικήσετε με σωστό και αποδοτικό τρόπο, με βάση το χαρακτήρα σας.

Τα πέντε βασικά στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώνει ένα διοικητικό στέλεχος για να μπορέσει να διευθύνει με επιτυχία την επιχείρησή του, σύμφωνα με το βιβλίο The Art of Doing: How Superachievers Do What They Do and How They Do It So Well των Camille Sweeney και Josh Gosfield. Υιοθετήστε τα και εσείς και δεν θα χάσετε.

Να έχετε αυτογνωσία
Σύμφωνα με το βιβλίο, όσοι βρίσκονται στην κορυφή, αντί να ρίχνουν την ευθύνη για τις αποτυχίες τους σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα, στις οικονομικές συνθήκες, στην κυβέρνηση ή ακόμη και στον καιρό, καλό είναι κάνουν μία στροφή στον εαυτό τους και να εντοπίσουν τα δικά τους λάθη.

Αφοσίωση στον στόχο σας
Δεν οδηγούν όλες οι εμπνευσμένες ιδέες στην επιτυχία, όμως όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι, πρέπει να προσαρμόζουν τις ζωές τους με βάση το στόχο τους και όχι το αντίθετο, κάτι που ουσιαστικά τους βοηθάει να παραμείνουν και πιστοί σε αυτόν, σε δύσκολες περιόδους.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να εκτοξεύσετε την παραγωγικότητά σας

Το feedback έχει σημασία
Οι επιτυχημένοι μάνατζερ γνωρίζουν την αξία της εμπειρικής απόδειξης σχετικά με το αντικείμενό τους. Με λίγα λόγια, η αξιοποίηση του feedback είναι σημαντική για τους επικεφαλής μίας εταιρείας.

Να είστε καλοί ακροατές
Ο καλός μάνατζερ πρέπει να είναι και καλός ακροατής. Το να ακούτε τους άλλους, όχι μόνο από ευγένεια, αλλά και για να μαθαίνετε, είναι βασική προϋπόθεση για να επιτύχετε. Όλοι μπορούμε να μάθουμε κάτι από τους άλλους.

Ικανότητα δημιουργίας κοινότητας
Η ικανότητα να πείθετε τους άλλους είναι πρωταρχικής σημασίας. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να δίνετε στους υπαλλήλους σας την αίσθηση ότι περιβάλλονται από μία ολόκληρη κοινότητα, ένα υποστηρικτικό, ουσιαστικά, σύστημα που θα τους παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και το κίνητρο, ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχετε αναθέσει.

Διαβάστε ακόμη: Επτά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με μεγάλη πειθώ