Office Line: Ο ψηφιακός µετασχηµατισµός µονόδροµος για τη βιώσιµη ανάπτυξη

Office Line: Ο ψηφιακός µετασχηµατισµός µονόδροµος για τη βιώσιµη ανάπτυξη
Η µετάβαση στο cloud και τις νέες τεχνολογίες αποτελεί κλειδί επιτυχίας για τις επιχειρήσεις.

H Office Line, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηµατισµού (MSP) στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα και στρατηγικός συνεργάτης της Microsoft εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αναπτύσσεται µε ρυθµό πλέον του 40% τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι ένας από τους λίγους οργανισµούς στον κόσµο που έχουν λάβει 7 Advanced Specialization στις τεχνολογίες Microsoft Cloud και 5 Microsoft Solution Partner designations, ενώ έχει ολοκληρώσει τα µεγαλύτερα έργα ψηφιακού µετασχηµατισµού στην Ελλάδα, σε οργανισµούς του ιδιωτικού και του δηµόσιου τοµέα.

Τα παραπάνω έγιναν πράξη, καθώς η Office Line επιτάχυνε τη διαδικασία µετάβασης στο Microsoft Azure, στρεφόµενη στις πρωτοβουλίες κατάρτισης και εξειδίκευσης της Microsoft, για να αυξήσει τη λειτουργική της ικανότητα και να εξοπλίσει τους υπαλλήλους της µε τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις.

Tα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν την Office Line είναι η τεχνογνωσία της σε θέµατα µετάβασης στο Cloud και ιδίως το Cloud Migration Factory, που µέσω των καινοτόµων εργαλείων επιταχύνει την ασφαλή µετάβαση στις νέες τεχνολογίες. Η υψηλή τεχνογνωσία, σε συνδυασµό µε την πολυετή εµπειρία στην υλοποίηση σηµαντικών έργων ψηφιακού µετασχηµατισµού, αποτελούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα της εταιρείας, τα οποία ήταν αποτέλεσµα της καταλυτικής, όπως αποδεικνύεται, απόφασής της να επενδύσει στις τεχνολογίες cloud 13 χρόνια πριν και, πλέον, ακολουθεί «cloud only» στρατηγική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επιτυχηµένα αυτά αποτελέσµατα της Office Line την οδήγησαν να βραβεύεται ως ο καλύτερος συνεργάτης της Microsoft για τη χώρα µας τα τελευταία τέσσερα συνεχόµενα χρόνια (2019-2020-2021-2022) και, σύµφωνα µε τους ανθρώπους της εταιρείας, ο πήχης για το 2023 έχει τεθεί ψηλότερα, µε σκοπό να σηµειωθεί περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρει, για τις οποίες γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δηµιουργούν πάντοτε καινοτοµία, ικανοποιώντας την ίδια στιγµή τις ανάγκες των πελατών της.

H µεγάλη πρόκληση σήµερα για την Office Line είναι ότι ο ψηφιακός µετασχηµατισµός είναι µονόδροµος για τη βιώσιµη ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλοντας να αντιµετωπίσει την πρόκληση που λέγεται «ψηφιακός µετασχηµατισµός», ανακοίνωσε την Ψηφιακή Πυξίδα (Digital Compass), µε χρονικό ορίζοντα το 2030, η οποία αποτελεί το όραµα για µία περισσότερο ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά βιώσιµη οικονοµία που περιλαµβάνει όλους τους πολίτες και ταυτόχρονα διατυπώνει έναν οδικό χάρτη για την αναβάθµιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδοµών, τον ψηφιακό µετασχηµατισµό των επιχειρήσεων και των δηµοσίων υπηρεσιών.

Sτο νέο αυτό περιβάλλον που δηµιουργείται η Ελλάδα καλείται να τρέξει µε γοργά βήµατα και για το σκοπό αυτό εφαρµόζει τη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηµατισµού για την περίοδο 2020-2025, µε κύριους άξονες τη συνδεσιµότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, την ψηφιοποίηση του Δηµοσίου, την ψηφιακή καινοτοµία και την αξιοποίηση προηγµένων τεχνολογιών.

Μεγάλο ζητούµενο για τις επιχειρήσεις είναι η αποδοτική διαχείριση καθηµερινών λειτουργιών.

H Office Line, έχοντας µετασχηµατιστεί πρώτα η ίδια, από µια οικογενειακή παραδοσιακή εταιρεία πληροφορικής σε µια διεθνώς αναγνωρισµένη, κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων Cloud και Digital Transformation, δηλώνει έτοιµη να αντιµετωπίσει την πρόκληση µετασχηµατίζοντας ψηφιακά κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως µεγέθους. Οι Technology Advisors της Office Line βρίσκονται δίπλα σε κάθε βήµα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, προσφέροντας πακέτα λύσεων «κοµµένα και ραµµένα» στις ανάγκες και τα «θέλω» της κάθε επιχείρησης, παρέχοντας υποστήριξη κάθε στιγµή.

Σηµαντικό εργαλείο, που βοηθά την εταιρεία να κάνει το όραµά της πραγµατικότητα, είναι η συνεχής ανάπτυξη managed services, δηλαδή υπηρεσιών που θα κάνουν προσιτή την τεχνολογία και θα φέρουν αξία στους οργανισµούς και στις επιχειρήσεις που εµπιστεύονται την Office Line.

Mε απλά λόγια, αναπτύσσει υπηρεσίες µε σκοπό την αποδοτικότερη διαχείριση των καθηµερινών λειτουργιών των εξειδικευµένων εφαρµογών των επιχειρήσεων. Στην ουσία, οι τελικοί χρήστες των επιχειρήσεων θα µπορούν να απολαµβάνουν περισσότερες δυνατότητες, αφαιρώντας έτσι φόρτο εργασίας από τις ΙΤ οµάδες.

Παναγιώτης Κουρής, CEO Office Line
Παναγιώτης Κουρής, CEO Office Line

Tην ίδια στιγµή, επενδύει στη δια βίου εκπαίδευση των εργαζοµένων και στην προσέλκυση ταλέντων. Προσφέρει µε αυτόν τον τρόπο κίνητρα για επιστροφή στην Ελλάδα σε νέους µε ειδικές δεξιότητες, που σήµερα εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και αξιοποιώντας τις ειδικές δεξιότητες των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών οµάδων, που σήµερα παραµένουν αναξιοποίητες. Καθώς η χώρα µας έχει εισέλθει δυναµικά σε τροχιά ψηφιακού µετασχηµατισµού και βιώσιµης ανάπτυξης, µέσω του προγράµµατος επιδότησης «Ελλάδα 2.0», είναι σηµαντικό οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και της καινοτοµίας, που έχουν ήδη αιτηθεί voucher, να γνωρίζουν πώς µπορούν να αξιοποιήσουν µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη µεγάλη αυτή ευκαιρία.

H Office Line συνδυάζοντας την αποδεδειγµένη εµπειρία και την τεχνογνωσία της στον χώρο των νέων τεχνολογιών, γνωρίζει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν και µπορεί να αντιµετωπίσει επιτυχώς τις όποιες προκλήσεις, αποτελώντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη στον οποίο µπορεί να απευθυνθεί οποιασδήποτε οργανισµός, αξιοποιώντας τα «ψηφιακά εργαλεία» και µε αυτόν τον τρόπο να οδηγηθεί σε βιώσιµη ανάπτυξη.

Χρησιµοποιώντας καινοτόµα τεχνολογικά εργαλεία και καλύπτοντας, έτσι, τις ανάγκες για ευελιξία, ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία, η Office Line µπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτως µεγέθους.

**Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 3/3 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: