Οι… αδικημένοι Millennials ανατρέπουν τα δεδομένα και πλουτίζουν

Οι… αδικημένοι Millennials ανατρέπουν τα δεδομένα και πλουτίζουν
Photo: pixabay.com
Στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει ρεκόρ αύξησης στην περιουσία τους.

Η γενιά των Millennials, η οποία εισήλθε στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και έθεσε χαμηλά τις προσδοκίες της για οικονομική εξέλιξη, τώρα ανατρέπει τα δεδομένα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Millennials, ηλικίας από 28 έως 43 ετών σήμερα, έχουν σημειώσει ρεκόρ αύξησης στην περιουσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που ήταν 23 έως 38 ετών το 2019 διπλασίασαν την περιουσία τους (κατά 101%) έως το τέλος του 2023, σύμφωνα με το think tank Center for American Progress. Αυτή η αύξηση θεωρείται πρωτοφανής, καθώς έρχεται μετά από μια περίοδο στασιμότητας που είχαν βιώσει οι νέοι Αμερικανοί πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, η γενιά αυτή αντιμετωπίζει δυσανάλογα υψηλά φοιτητικά δάνεια και κατηγορήθηκε για το ότι ξοδεύει τα χρήματά της σε περιττές πολυτελείες αντί να επενδύει σε ακίνητα. Εντυπωσιακό είναι ότι η αύξηση της περιουσίας τους σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής ύφεσης που συνήθως επηρεάζει αρνητικά τους νεότερους εργαζομένους, σύμφωνα με το Business Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να κατανοήσουμε αυτήν την επιτυχία, πρέπει να εξετάσουμε την ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που διαμορφώθηκε μετά την πανδημία.

«Η πανδημία και η ισχυρή στήριξη που παρείχαμε στις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των νέων, μέσω επιδομάτων, αναστολής πληρωμών φοιτητικών δανείων και άλλων, βοήθησε στην αρχική αύξηση της περιουσίας των νεότερων Αμερικανών», εξήγησε ο Brendan Duke, συντάκτης της έρευνας. «Διατηρήσαμε αυτήν την ανοδική τάση της περιουσίας μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας, η οποία προσελκύει νέους εργαζομένους και παρέχει ισχυρή αύξηση μισθών κατά την έναρξη της καριέρας τους», πρόσθεσε.

Παρόλο που και άλλες έρευνες επιβεβαιώνουν την ραγδαία αύξηση της περιουσίας της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, οι Millennials εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην αγορά ακινήτων. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τη στήριξη της ισχυρής αγοράς εργασίας και το Κογκρέσο πρέπει να αντιμετωπίσει το μείζον οικονομικό ζήτημα των νεότερων Αμερικανών: την κατοικία», σημείωσε ο Duke.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: