Οι αυστηρότεροι έλεγχοι «διώχνουν» τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων από τις ΗΠΑ

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι «διώχνουν» τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων από τις ΗΠΑ
Representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 28, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μετά το «κυνήγι» από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές που άλλαξε δραστικά το νομικό τοπίο.

Την τάση… φυγής από τις ΗΠΑ των εταιρειών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα υπογραμμίζει η Wall Street Journal, εν μέσω των αυξανόμενων ελέγχων στα cryptos από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με την WSJ, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων κρυπτογράφησης Ryze Labs, η εταιρεία πληρωμών Ripple Labs και η Zodia Markets, μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζεται από την Standard Chartered, εστιάζουν την ανάπτυξή τους εκτός των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν στελέχη των επιχειρήσεων.

Η τάση σημειώνεται εν μέσω των ανησυχιών σχετικά με το πόσα χρήματα μπορούν να βγάλουν οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων μετά το «κυνήγι» από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές που άλλαξε δραστικά το νομικό τοπίο.

Το αυστηρότερο πλαίσιο

Σημειώνεται πως για χρόνια η βιομηχανία των cryptos λειτουργούσε σε μια νομική «γκρίζα ζώνη», επιτρέποντας στα ανταλλακτήρια και άλλες επιχειρήσεις να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σχεδόν σε οποιαδήποτε χώρα. Αλλά μια σειρά από καταρρεύσεις εταιρειών το 2022, όπως η FTX, επέφερε σημαντική αυστηροποίηση των ελέγχων.

Προ μηνών, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε την Binance και την Coinbase, ενώ από την πλευρά της η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προειδοποίησε ότι η έκδοση ή η κατοχή κρυπτονομισμάτων «είναι πολύ πιθανό να μην συνάδει με τις ασφαλείς και υγιείς τραπεζικές πρακτικές».

Ακόμα, οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την Paxos Trust, μια αμερικανική εταιρεία κρυπτονομισμάτων, να σταματήσει να δημιουργεί περισσότερα token του BUSD, ενός από τα πιο δημοφιλή stablecoins. .

Το «άνοιγμα» των άλλων χωρών

Ενώ οι ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς, σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχει σημαντικό «άνοιγμα» στα cryptos

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ προωθούν την πόλη ως κόμβο ψηφιακών assets.

Η Σιγκαπούρη έχει αρχίσει να εκδίδει και πάλι άδειες σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων και πρόσφατα εξέδωσε προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές για τη ρύθμιση των stablecoins.

Το Ντουμπάι δημιούργησε πέρυσι μια ρυθμιστική αρχή με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα και ήδη πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν εγκατασταθεί εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal