Οι Αμερικανοί θα δαπανήσουν 17,3 δισ. δολάρια στο φετινό Super Bowl – 86 δολάρια ανά νοικοκυριό

Οι Αμερικανοί θα δαπανήσουν 17,3 δισ. δολάρια στο φετινό Super Bowl – 86 δολάρια ανά νοικοκυριό
Photo: AFP
Καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν τα πάντα, από μπύρες και σνακ μέχρι νέες τηλεοράσεις.

Λίγες μέρες πριν από το… πάρτι του Super Bowl και του NFL την ερχόμενη Κυριακή, το statista.com παρουσιάζει στοιχεία για τις δαπάνες που συνοδεύουν το μεγαλύτερο -εμπορικά- αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου (NRF) έχει προβλέψει δαπάνες ύψους 86,04 δολαρίων ανά νοικοκυριό για το Super Bowl – γεγονός που αποτελεί συνεχή ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας σε ονομαστικούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, όταν εξετάζονται αυτά τα στοιχεία προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα, καθώς οι αυξήσεις στο κόστος ζωής συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

Συνολικά και πριν από την προσαρμογή στον πληθωρισμό, το NRF προέβλεψε ακόμη και νέο ρεκόρ 17,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δαπάνες για το Super Bowl στις ΗΠΑ φέτος, καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν τα πάντα, από μπύρες και σνακ μέχρι νέες τηλεοράσεις.

Αυτό είναι υψηλότερο από τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για το τελευταίο προ-πανδημικό Super Bowl το 2020. Ωστόσο, προσαρμοσμένο στις τιμές του 2024, το σύνολο του 2020 θα άξιζε 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια – πολύ υψηλότερο από το φετινό ποσό.

Ακόμα, το 77% των ερωτηθέντων στην έρευνα της NRF δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, όσοι και μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: statista.com