Τι χωρίζει τον Mr. Jumbo από τους …Beatles

Τι χωρίζει τον Mr. Jumbo από τους …Beatles
Ο Απόστολος Βακάκης έκανε λόγο για την ανάγκη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στην ερώτηση τι χωρίζει τον Απόστολο Βακάκη της Jumbo από τους Beatles. Η απάντηση είναι απλή. Μία ημέρα. Για τα σκαθάρια, το εμβληματικό βρετανικό συγκρότημα, η εβδομάδα είχε οκτώ ημέρες γιατί όπως είχαν τραγουδήσει: «Eight days a week I love you. Eight days a week Is not enough to show I care».

Χθες Τετάρτη, ο επικεφαλής της Jumbo, κ. Απόστολος Βακάκης έκανε λόγο για την ανάγκη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων επτά ημέρες την εβδομάδα, θέτοντας θέμα απελευθέρωσης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. «Να δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα και να έχουμε λιγότερες αργίες», είπε ο κ. Βακάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως έτσι σεβόμαστε το δικαίωμα του καταναλωτή, αλλά και ότι με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα θα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.

«Θα πάρει καιρό μέχρι να γίνει το αυτονόητο στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Βακάκης στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Jumbo. Όπως είπε από τις τέσσερις χώρες στις οποίες η εταιρεία έχει παρουσία, η Ελλάδα είναι η μόνη που τα καταστήματα δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι και ο ίδιος δεν θέλει να δουλεύει Σαββατοκύριακα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «όταν ρωτάς τη συντεχνία, είναι σαν να ρωτάς ένα πρόβατο αν θέλει να έρθει το Πάσχα». Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτός που πρέπει να ερωτηθεί αν τα καταστήματα πρέπει να λειτουργούν 5 ή 7 ημέρες είναι ο καταναλωτής και όχι οι εργαζόμενοι, αφού για αυτούς υπάρχει, όπως είπε, θεσμοθετημένο 40ωρο εργασίας και κάποιες υπερωρίες.

Μάλιστα έκανε αναφορά και στο μοντέλο Κύπρου όπου, όπως είπε «εμείς πρέπει να το κάνουμε όπως η Κύπρος. Έλληνες είναι και αυτοί, κακομαθημένοι σαν εμάς, όμως αντιλαμβάνονται την ανάγκη να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Αντιλαμβάνονται την ανάγκη να έχουν λιγότερες μέρες αργιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας του να μην αγοράζει προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί, είπε πως η στρατηγική αυτή θα επανεξεταστεί τους προσεχείς μήνες με τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί. «Δεν αγοράζουμε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί και διακόπτουμε φορτώσεις που έχουν πολλαπλάσιο κόστος και θα μας οδηγήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων» σημείωσε. Όπως είπε υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για αποπληθωρισμό ενώ αναφερόμενος σε κάποιες εταιρείες που προ τοποθετούνται στο τι μπορεί να φέρει η κρίση «τσιμπώντας» τις τιμές προς όφελος μιας βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας τους ευχήθηκε «καλή τύχη» σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός θα τους βγάλει εκτός αγοράς.

Για την αγορά ο κ. Βακάκης είπε: «ξεκινούσαμε με τον αέρα όχι κόντρα αλλά στα πλάγια» ενώ εκτίμησε ότι τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις της αλυσίδας του θα καταγράψουν ανάπτυξη 8-10%.

Την τρέχουσα οικονομική χρήση η Jumbo ετοιμάζεται να προσθέσει στο δίκτυο της τρία καταστήματα στη Ρουμανία, ένα στην Κύπρο και να επαναλειτουργήσει τα καταστήματα στη Θεσσαλία που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του Φθινοπώρου.

Πέρυσι οι πωλήσεις της JUMBO ενισχύθηκαν κατά 14%, ξεπερνώντας το 1 δις. ευρώ ενώ τον Ιανουάριο του 2024, αυξήθηκαν 4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: