Οι εκπτώσεις δεν… έσωσαν τα Iphone – Πτώση 30% την πρώτη εβδομάδα του 2024 στην Κίνα

Οι εκπτώσεις δεν… έσωσαν τα Iphone – Πτώση 30% την πρώτη εβδομάδα του 2024 στην Κίνα
iPhone 14 Pro and 14 Pro Max on display inside Apple store in Marunouchi, Tokyo on October 20, 2022. - 20221020_PD4129 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Πού αποδίδεται η κάμψη της Apple, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Κατά 30% μειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του 2024 οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα, όπως τόνισαν οι αναλυτές της Jefferies σε ενημερωτικό σημείωμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το παραπάνω ενισχύει τις ενδείξεις για αυξανόμενες ανταγωνιστικές πιέσεις από εγχώριους αντιπάλους όπως η Huawei για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η μείωση των πωλήσεων της Apple ήταν ο κύριος καταλύτης για μια συνολική διψήφια πτώση των αποστολών smartphone στην Κίνα για την πρώτη εβδομάδα, σύμφωνα με σημείωμα που δημοσίευσε η χρηματιστηριακή εταιρεία την Κυριακή. Άλλες μάρκες Android καθώς και η Huawei πέτυχαν σχετικά σταθερή ανάπτυξη σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η μείωση των πωλήσεων της Apple πραγματοποιήθηκε παρά τις επιθετικές εκπτώσεις πολλών μοντέλων iPhone μέσω μεγάλων κινεζικών διαδικτυακών αγορών. Για παράδειγμα, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max έλαβαν μείωση τιμών κατά 16% στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo την πρώτη εβδομάδα του 2024.

Η πτώση κατά 30% αντιπροσωπεύει επιταχυνόμενη πτώση από το 3% σε ετήσια βάση που είδε η αμερικανική εταιρεία για το σύνολο του 2023 στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, ανέφερε η Jefferies, προσθέτοντας ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από τη δική της παρακολούθηση της αγοράς. Συγκεκριμένα, η μείωση κατά 3% το 2023 ισοδυναμούσε με μείωση 0,4% στο μερίδιο αγοράς της Apple.

Οι αναλυτές της Jefferies ανέφεραν ότι η κάμψη της Apple αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις ανταγωνιστικές πιέσεις των κινεζικών αντιπάλων, ιδίως της Huawei, η οποία λάνσαρε τη σειρά τηλεφώνων Mate 60 τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: