Οι Έλληνες προτιμούν τις μεγάλες και ακριβές τηλεοράσεις

Οι Έλληνες προτιμούν τις μεγάλες και ακριβές τηλεοράσεις
Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμίζει την εμπειρία του χρήστη.

Σε πιο ακριβές και πιο μεγάλες σε μέγεθος τηλεοράσεις και ηλεκτρονικές συσκευές στρέφονται οι Έλληνες καταναλωτές, στοιχείο που υποδηλώνει ότι η αγορά έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Η σταθεροποίηση που επετεύχθη μέσα στο 2022 με την ομαλοποίηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ανάκαμψης της παραγωγής από την Ασία, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών στα ίδια επίπεδα, προμηνύουν ότι η τρέχουσα χρονιά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

«Η αγορά των καταναλωτικών παρέμεινε σταθερή το 2022. Η άνοδος των τιμών και τα κενά στις προμήθειες αφορούσαν κυρίως τους πρώτους μήνες της πανδημίας που ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο υπέστη ένα σοκ. Ως εταιρεία καταφέραμε να πετύχουμε την ίδια ζήτηση, παρόλη την αύξηση των τιμών, και βλέπουμε ότι ο αγοραστής στρέφεται σταδιακά σε πιο ακριβά προϊόντα μεγαλύτερων αναλογιών. Αυτό συνιστά θετική εξέλιξη μιας και η χώρα μας ξαναμπαίνει στο mood ζήτησης καλύτερων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Η αγορά στο ά τρίμηνο είναι ίδια και σε αξία και σε όγκο τεμαχίων. Δεν έχει γίνει περεταίρω αύξηση τιμών» ανέφερε ο Άρης Κουτελός, Country Manager Director της LG Electronics στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε πως τα κρατικά προγράμματα επιδότησης που τρέχουν στον κλιματισμό και τα ψυγεία θα δούμε να έχουν αντίκτυπο και να αποτυπώνονται και στα οικονομικά αποτελέσματα του ά εξαμήνου. Ταυτόχρονα, η άνοδος του τουρισμού, το χτίσιμο νέων μονάδων, αλλά και οι ανακαινίσεις των υφιστάμενων καταλυμάτων έδωσαν μια ώθηση στους τζίρους των εταιρειών τεχνολογίας. «Υπάρχει μια αύξηση στην ξενοδοχειακή τηλεόραση λόγω της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού και θεωρούμε ότι θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο φέτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δεδομένο ότι η ανταγωνιστικότητα ενός brand κρίνεται στην εμπειρία που δημιουργεί στον χρήστη, αλλά και στην ποικιλία περιεχομένου που του προσφέρει, η διοίκηση της LG αποφάσισε συνειδητά να βγει από τις προϊοντικές κατηγορίες που αφορούν τηλεοράσεις κάτω των 43 ιντσών και από τα tv monitor.

«Οι ίδιες οι εταιρείες πρέπει να εκπαιδεύσουν τον καταναλωτή στις νέες κατηγορίες και να τον καθοδηγήσουν ώστε να επενδύσει σε πιο premium προϊόντα. Η απόφασή μας να βγούμε από τις τηλεοράσεις 43 ιντσών και κάτω μεταφράστηκε σε πτώση 20% όταν η αγορά τηλεοράσεων στο σύνολό της υποχώρησε κατά 2%. Παραμένουμε στην πρώτη θέση στα πλυντήρια με μερίδιο 18% και τα ψυγεία με 17,3%. Το μερίδιο τηλεόρασης από 30,5% που ήταν το 2021 διαμορφώνεται στο 28% και οι τηλεοράσεις OLED αντιπροσωπεύουν το 12% του τζίρου μας. Το 2022 κλείσαμε με άνοδο +2% τζίρο στα 162 εκατομμύρια ευρώ από 158 εκατομμύρια  ευρώ το 2021. Τα επαγγελματικά προϊόντα και τα ψυγεία είχαν συνολικά 40% αύξηση, ενώ οι αντλίες θερμότητας έκλεισαν με αύξηση 100%».

Μιλώντας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια, ο κ. Κουτελός είπε ότι το βάρος πέφτει στη σειρά G, καθώς επίσης στην κατασκευή και τον σχεδιασμό πιο πράσινων προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον.

«Είμαστε 10 χρονια ηγέτες και Νο1 στην κατηγορία OLED. Το 2013 κατασκευάσαμε την πρώτη παγκοσμίως 55 ιντσών και κυρτή τηλεόραση OLED και το μεγαλύτερο επίτευγμα έγινε το 2018 όταν φτιάξαμε τον πρώτο επεξεργαστή σχεδιασμένο για OLED. Η σειρά G έχει έως και 70% φωτεινότερη οθόνη, 100% πιστότητα και όγκο χρώματος».

Άρης Κουτελός, Country Manager Director της LG Electronics στην Ελλάδα
Άρης Κουτελός, Country Manager Director της LG Electronics στην Ελλάδα

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη με το AI Picture και AI Sound Pro, ο χρήστης βιώνει μια νέα πραγματικότητα. Τέλος χάρη στο “million grey scale”, τις 1 εκατομμύριο αποχρώσεις του γκρι, θα έχουμε 64 φορές πιο λεπτομερή εικόνα συγκριτικά με το παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: