Η Walmart χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της

Η Walmart χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της
(FILES) In this file photo taken on July 22, 2020 people wearing face coverings wait in line to shop at Walmart, in Burbank, California. - A man was arrested for pointing a gun at a fellow shopper who asked him to wear a mask because of the coronavirus pandemic at a Walmart store in Florida, police in the US state said. (Photo by Robyn Beck / AFP) Photo: AFP
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Walmart υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη.

Αν είστε προμηθευτής της Walmart, μπορεί την επόμενη συμφωνία σας να μην την κλείσετε με έναν ανθρώπινο υπάλληλο του γίγαντα λιανικής πώλησης.

Η Walmart χρησιμοποιεί ένα chatbot για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με προμηθευτές εξοπλισμού, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg. Το chatbot, το οποίο είναι παρόμοιο με το ταχέως αναπτυσσόμενο και δημοφιλές ChatGPT, αναπτύχθηκε από την Pactum AI, μια εταιρεία τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης με έδρα την Καλιφόρνια.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ο εξής: Ο λιανοπωλητής λέει στο λογισμικό τον προϋπολογισμό και τις προτεραιότητές του. Στη συνέχεια, το chatbot διαπραγματεύεται με πωλητές για την ολοκλήρωση των συμφωνιών.

Και στην πλειοψηφία των προμηθευτών – τρεις στους τέσσερις – αρέσει να συναλλάσσονται με το ρομπότ περισσότερο από έναν διαπραγματευτή της Walmart. Η Walmart ήταν ο πρώτος πελάτης της Pactum.

Το chatbot της Pactum AI είναι σε θέση να διαπραγματεύεται σχετικά με τις εκπτώσεις, τους όρους πληρωμής και τις τιμές για μεμονωμένα προϊόντα, καθώς και να συγκρίνει τις τρέχουσες προσφορές των προμηθευτών με παλαιότερες προσφορές και με το τι πληρώνουν άλλες εταιρείες. Η Walmart δήλωσε στο Bloomberg ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την εταιρεία να κλείνει συμφωνίες σε ημέρες αντί για εβδομάδες ή μήνες όταν εμπλέκονταν μόνο άνθρωποι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Walmart υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη, όπως σημειώνει το Business Insider. Η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία ένα νέο εργαλείο text-to-shop τον Δεκέμβριο του 2022, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να επικοινωνούν με ένα ρομπότ και να στέλνουν στον λιανοπωλητή τα ονόματα των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν. Και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια πελάτες χρησιμοποιούν ένα chatbot που παρέχει πληροφορίες στους αγοραστές διαδικτυακά και μέσω της εφαρμογής, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλον, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους αυτόν τον μήνα.

Αλλά η εταιρεία λιανικής πώλησης εξακολουθεί να επιδεικνύει κάποιες ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία των chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Η Walmart Global Tech, ο βραχίονας τεχνολογίας και μηχανικής λογισμικού του εταιρικού κολοσσού, έστειλε ένα εσωτερικό υπόμνημα τον Φεβρουάριο λέγοντας σε όλους τους υπαλλήλους να μην μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τη Walmart με το ChatGPT.

«Η εισαγωγή πληροφοριών της Walmart σε αυτά τα εργαλεία ενέχει τον κίνδυνο έκθεσης των πληροφοριών της εταιρείας, μπορεί να παραβιάσει την εμπιστευτικότητα και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα δικαιώματά μας σε οποιονδήποτε κώδικα, προϊόν, πληροφορία ή περιεχόμενο», σύμφωνα με το υπόμνημα. «Κάθε συνεργάτης είναι υπεύθυνος για την κατάλληλη χρήση και προστασία των δεδομένων της Walmart».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: