Oι τρεις τρόποι επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Oι τρεις τρόποι επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δείτε αναλυτικά ποιοι φορολογούμενοι δικαιούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις.

Δεύτερη ευκαιρία αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν κατάφεραν, μέχρι σήμερα, να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Συγκεκριμένα, στόχος του υπουργείου είναι να επανενταχθούν σε αυτή χιλιάδες μικρομεσαίοι και επαγγελματίες που έχουν βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο» και έχουν να αντιμετωπίσουν κατασχέσεις επειδή έχασαν τη ρύθμιση.

Μέχρι τώρα, στο τραπέζι έχουν πέσει τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουν οι οφειλέτες να ρυθμίσουν το χρέος τους.

Αναλυτικά η επανένταξη στις 100 δόσεις ισχύει για:

– Φορολογούμενους που έχασαν τη ρύθμιση μετά την 1η Ιουλίου λόγω απλήρωτων νέων οφειλών για χρονικό διάστημα πάνω από 15 ημέρες.

– Φορολογούμενους, οι οποίοι έχασαν τη ρύθμιση για λόγους που σχετίζονται με προβλήματα που προέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων όπως μη εκτέλεση πάγιων εντολών.

– Φορολογούμενους με βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τα οποία θα αξιολογούνται από τον προϊστάμενο της εφορίας. Ο στόχος είναι να επανενταχθούν στη ρύθμιση φορολογούμενοι οι οποίοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στις ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δεδομένα θα τεθούν υπόψη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την επανένταξη στη ρύθμιση χιλιάδων οφειλετών του δημοσίου που την έχασαν.