Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ανοιχτά πως δεν έχουν πρόθεση διακοπής των δεσμών με το Πεκίνο

Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ανοιχτά πως δεν έχουν πρόθεση διακοπής των δεσμών με το Πεκίνο
BRUSSELS, BELGIUM - JULY 6 : European Union flags are seen waving outside the EU Commission Building in Brussels, Belgium on July 6, 2021. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Οι σχέσεις ΕΕ και Κίνας παραμένουν τεταμένες μετά την απόφαση του Πεκίνου να ενισχύσει τους δεσμούς του με τη Μόσχα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να διακόψει τους δεσμούς της με την Κίνα, ακόμη και αν λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση της οικονομικής εξάρτησης και της αποτροπής κινδύνων, αλλά η Κίνα “μπορεί να κάνει πολλά” για να βοηθήσει στη μείωση της αντίληψης των κινδύνων, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Εμπορίου Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ΕΕ εδώ και καιρό έχει παραπονεθεί για την έλλειψη ενός πεδίου απαρίτητων κινήσεων από μέρους της, στο πλαίσιο των σχέσεών της με την Κίνα, αλλά και για την πολιτικοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ανησυχία μετατράπηκε σε πραγματική επιφύλαξη μετά από την κίνηση του Πεκίνου να ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με την Κίνα είναι βαθιές, αλλά η Κίνα “μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για να βοηθήσει στη μείωση της αντίληψης μας, αναφορικά με τον κίνδυνο”, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στη διάρκεια μιας ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Tsinghua University στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: