Οι χώρες της Ευρωζώνης “κόβουν” τα ψώνια

Οι χώρες της Ευρωζώνης “κόβουν” τα ψώνια
20 September 2022, Frankfurt/Main: The large euro symbol on the edge of Frankfurt's banking district is illuminated by the streetlights, but has to do without its own usual illumination these days to save energy. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Πτώση για τον τζίρο στο λιανεμπόριο.

Κατά 2,7% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, ενώ στην ΕΕ, το ποσοστό μειώθηκε κατά 2,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως δημοσίευσε η Eurostat στην τελευταία έκθεσή της σήμερα Δευτέρα. Σε ετήσια βάση, το ποσοστό μειώθηκε κατά 2,8% στη ζώνη του ευρώ και 2,5% στην ΕΕ.

Οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων (εκτός των καυσίμων αυτοκινήτων) στην ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 2,6% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην ΕΕ το ποσοστό ήταν 2,8% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο. Από την άλλη πλευρά, τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός υποχώρησαν κατά 2,9% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ολλανδία με -6,3%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Σλοβακία, με 2,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: