Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό event της Apple (Βίντεο)

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό event της Apple (Βίντεο)

Εκτός από τα iPhone υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις για το Apple Watch και τις προσεγγίσεις της εταιρείας σε λογισμικό και hardware.

Όπως ήδη ξέραμε, στο μεγάλο event της Apple στις 12 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζονταν τα νέα μοντέλα iPhone του τεχνολογικού γίγαντα. Εκτός απ’ αυτά, όμως, στην ετήσια παρουσίαση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Steve Jobs στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις για το Apple Watch και τις προσεγγίσεις της εταιρείας σε λογισμικό και hardware που ενσωματώνουν τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των iPhone της.

Τα καινούρια iPhone

Σε αντίθεση με προηγούμενες παρουσιάσεις της Apple, αυτή τη φορά η εταιρεία δεν λάνσαρε κάτι που δεν ανέμεναν ήδη τα μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην εκδήλωση δεν έγιναν κάποιες αξιοσημείωτες ανακοινώσεις, όπως π.χ. το σκέλος που σχετίζεται με τα δημοφιλή iPhone της Apple.

Τα νέα μοντέλα iPhone Xs και Xr της Apple αποτελούν τη μετεξέλιξη του μοντέλου iPhone X που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Όπως και το iPhone X, τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου Face ID, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή απλά κοιτώντας την.

Το iPhone Xs περιλαμβάνει οθόνη OLED «Super Retina» 5,8 ιντσών ενώ το Xs Max έχει μια ίδια οθόνη 6,5 ιντσών. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται σε χρυσό, γκρι, ή ασημί φινίρισμα.

Η φτηνότερη έκδοση του iPhone Xs με τον πιο περιορισμένο χώρο αποθήκευσης (64 GB) θα κοστίζει 999 δολάρια, ενώ η βασική τιμή του Xs Max ξεκινάει από τα 1.099 δολάρια.

Το μοντέλο iPhone Xr της Apple είναι το φτηνότερο από τα νέα μοντέλα, με τιμή εκκίνησης στα 749 δολάρια. Το μοντέλο δεν διαθέτει τη λειτουργία 3D Touch που έχουν τα πιο ακριβά «αδερφάκια» του, και η οθόνη του είναι LED «Liquid Retina»- χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με την οθόνη «Super Retina».

Το μοντέλο iPhone Xr θα διατίθεται σε λευκό, μαύρο, μπλε, κίτρινο, κοραλί και κόκκινο χρώμα.

Τα νέα iPhone Xs και iPhone Χs Max καθώς και το Apple Watch Series 4 θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της iSquare. Το μοναδικό iPhone XR θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο στις 26 Οκτωβρίου.

4 σημαντικά πράγματα που ανακοίνωσε η Apple

Νέο Apple Watch

Η νέα συσκευή Apple Watch Series 4 έχει μια κατά 35% μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και διατίθεται σε δύο μεγέθη: 40 mm ή 44 mm. Το Apple Watch Series 4, με ενσωματωμένο GPS, θα κοστίζει 399 δολάρια ενώ η έκδοση με κινητή συνδεσιμότητα θα κοστίζει 499 δολάρια. Και τα δύο ρολόγια θα διατίθενται σε τρία διαφορετικά χρώματα- ασημί, χρυσό και γκρι.

Η Apple δεν βελτίωσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του νέου Apple Watch, το οποίο έχει αυτονομία 18 ωρών προτού να χρειάζεται να φορτιστεί εκ νέου.

Η Apple στοχεύει στην καλή λειτουργία της καρδιάς σας

Ο επικεφαλής λειτουργιών της Apple, Τζεφ Γουίλιαμς, συζήτησε τις χαρακτηριστικά της τεχνολογίας υγείας της εταιρείας που ενσωματώθηκαν στα νέα Apple Watch. «Το Apple Watch έχει γίνει ένας εξαιρετικός φύλακας της υγείας σας» σημείωσε.

Το νέο Apple Watch, με τη βοήθεια ενός οπτικού αισθητήρα, μπορεί να ειδοποιήσει τον χρήστη εάν ο σφυγμός του είναι πολύ χαμηλός και να παρακολουθεί το σφυγμό του στο παρασκήνιο. Ο Γουίλιαμς είπε ότι το νέο μοντέλο θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό της κολπικής μαρμαρυγής (είδος καρδιακής αρρυθμίας), αν και επεσήμανε ότι «δεν θα μπορεί να εντοπίζει όλες τις περιπτώσεις».

Επίσης, η Apple ενσωμάτωσε έναν νέο ηλεκτρονικό παλμογράφο στα ρολόγια της, ο οποίος κάνει τη συσκευή να δουλεύει σαν κανονικό ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Καλύτερες φωτογραφίες με το νέο iPhone

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Apple είχε να κάνει με τις νέες κάμερες των iPhone της. Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Φιλ Σίλλερ, μίλησε για την προσθήκη μιας λειτουργίας «πορτρέτου» που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το βάθος πεδίου της φωτογραφίας μετά τη λήψη της.

Με την πρόσθετη αυτή λειτουργία, οι φωτογράφοι μπορούν να αλλάζουν την εμφάνιση του φόντου μιας φωτογραφίας, ώστε να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της φωτογραφίας. Αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση για τους φωτογράφους που δεν είναι εξοικειωμένοι στο να φωτογραφίζουν επαγγελματικής ποιότητας πορτραίτα με τα smartphones τους.

Βέβαια δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις θετικές, με πολλούς να υπογραμμίζουν ότι η Apple δεν ανακάλυψε κάτι καινούριο, απλά το ενσωμάτωσε στις συσκευές της.

 

Χρήση επαυξημένης πραγματικότητας για καλύτερο μπάσκετ

Η Apple πιστεύει στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και έφερε στη σκηνή τον πρώην αστέρα του NBA, Στιβ Νας, για να καταδείξει γιατί η προβολή ψηφιακών εικόνων που επικαλύπτονται στον πραγματικό κόσμο είναι μια μεγάλη υπόθεση.

Ο Νας έδειξε μια έκδοση της κινητής εφαρμογής HomeCourt που κατασκευάστηκε για τα νέα iPhone, η οποία μπορεί να παρακολουθήσει τις κινήσεις ενός ατόμου σε ένα γήπεδο μπάσκετ χωρίς τη βοήθεια πρόσθετων αισθητήρων διάσπαρτων σε όλη την περιοχή.

Η εφαρμογή ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες του iPhone για την παρακολούθηση ενός ατόμου που παίζει μπάσκετ και μπορεί να εμφανίζει ψηφιακά γραφικά στο τηλέφωνο ενός ατόμου με στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση του συγκεκριμένου παίκτη.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ: