Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τα iPhone 6 και το Apple Watch

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τα iPhone 6 και το Apple Watch
Photo:

Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της προϊόντα στο κοινό – τι εντυπώσεις άφησε. 

Ήρθε η 9 του Σεπτέμβρη, ήρθαν και οι μεγάλες ανακοινώσεις της Apple. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι φήμες και οι διαρροές, μια και παρουσιάστηκε το iPhone 6 σε δύο εκδόσεις 4,7 και 5,5 ιντσών, το δεύτερο με την ονομασία iPhone 6 Plus.

Μαζί τους παρουσιάστηκε το Apple Watch, ένα high-end έξυπνο ρολόι με «τρελή» μελέτη, όπως μας συνηθίζει η Apple, και ιδανική συνεργασία με το iPhone.  Τα iPhone 6 έχουν νέο πολύ λεπτό σχεδιασμό με στρογγυλεμένα άκρα, στυλ iPad Air, και ένα απίστευτα ποιοτικό κράμα από αλουμίνιο, ατσάλι και γυαλί φτιαγμένο από ζαφείρι, το πιο σκληρό και ανθεκτικό υλικό μετά το διαμάντι.

Ο επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος και πανίσχυρος Α8 64bit ενώ ο συνεπεξεργαστής M8 αναλαμβάνει τον έλεγχο πολλών αισθητήρων, όπως το ολοκαίνουργιο βαρόμετρο, αλλά και τη λειτουργία Phase Detection Auto Focus, μια λειτουργία που μας έρχεται κατευθείαν από τον κόσμο των dSLR.

Μια και μιλάμε για την κάμερα, φαίνεται να έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία, με την κάμερα του iPhone 6 Plus να περιλαμβάνει και οπτικό σταθεροποιητή, ενώ και οι δύο προσφέρουν αργή κίνηση στα 720p/240fps.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ

To iPhone 6 έχει την περίεργη ανάλυση 750×1344, ενώ το Plus έφτασε τα1080×1920 επιτέλους. Αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα έχουμε στα χέρια μας παιχνίδια τα οποία θα τρέχουν σε 1080p… (Μήπως θα πρέπει τα PS4 και Xbox One να αρχίσουν να κοκκινίζουν;)

Οι μπαταρίες και των δύο, και ειδικά του Plus, φαίνεται να δίνουν εξαιρετικές αυτονομίες, σε αυτό βοηθάει και ο επεξεργαστής, ο οποίος είναι σούπερ οικονομικός.
Άλλη μια πρώτη για τα iPhone είναι το NFC, αλλά δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει ραδιόφωνο… Το NFC χρειάζεται για το σύστημα Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple. Όλα δείχνουν ότι μόνο η Apple μπορεί να κάνει κάτι να δουλέψει καλά, μια και πίσω από το Apple Pay υπάρχουν δεκάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ αρχικά και υψηλά ευχρηστίας και ασφάλειας.

Το λειτουργικό θα είναι φυσικά το iOS 8, με το μοναδικό νέο να είναι η βελτιστοποίηση που προσφέρει σε διάφορες εφαρμογές λόγω μεγάλου μεγέθους οθόνης, στυλ iPad, στο iPhone 6 Plus αλλά και αρκετές πινελιές ευχρηστίας με το ένα χέρι λόγω αύξησης του μεγέθους των συσκευών.

To Apple Watch είναι ένα εντυπωσιακό έξυπνο ρολόι, βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα hardware, τρέχει μια ειδική έκδοση του iOS και είναι προσεγμένο από τα μαγνητάκια των μπρασελέ μέχρι το εξαιρετικό χειριστήριο-κορώνα στο πλάι. Μπορεί σχεδιαστικά να μην είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά συνεργάζεται άψογα με το iPhone, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις λειτουργίες fitness και αθλητικών επιδόσεων, ενώ στο πίσω μέρος έχει αισθητήρες μέτρησης καρδιακών παλμών και μαγνητική επαγωγική φόρτιση.

Αναμένεται στην αγορά αρχές του 2015 με τιμή 349 δολάρια.

Πηγή: digi1.gr