Ολάντ: Να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι συζητήσεις με την Ελλάδα

Ολάντ: Να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι συζητήσεις με την Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ (Angela Merkel) (Κ) και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) (Δ-ΠΛΑΤΗ) σε συνάντηση που είχαν, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ - CELAC, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», προειδοποιεί ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Τα χρονικά περιθώρια που έχουμε τώρα είναι εξαιρετικά μικρά. Προσοχή, φθάνουμε σε μια περίοδο που μπορεί να είναι περίοδος αναταράξεων, αν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα και προσέθεσε:

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί μια περίοδος αναταράξεων».

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επαναλάβει το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει και (πρέπει) να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους θεσμούς. Θα έχω σίγουρα την ευκαιρία με την Άνγκελα Μέρκελ να το ξαναπώ αυτό στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ας μη χάνουμε χρόνο και ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.