Ολάντ: Συνολική και βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα

Ολάντ: Συνολική και βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα
French President Francois Hollande gestures during the news conference at the Expo 2015 global fair in Milan, northern Italy, June 21, 2015. REUTERS/Flavio Lo Scalzo - RTX1HGRW

«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε: «Πρέπει να υπάρξει μία συνολική και βιώσιμη συμφωνία και όχι μερική και περιορισμένη χρονικά ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της» και προσέθεσε:

«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας.Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».

Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα «ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Η Γαλλία και η Γερμανία συναισθάνονται πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να υποβάλλει προτάσεις ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη συμφωνία», πρόσθεσε.

«Μία καλή συμφωνία είναι μία συμφωνία που επιλύει τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά παρέχει επίσης στην Ελλάδα την απαραίτητη χρηματοδότηση και ανοίγει μία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.