Όμιλος Eunice: Η πρωτοπόρα ελληνική δύναμη στην καθαρή, πράσινη ανανεώσιμη ενέργεια

Όμιλος Eunice: Η πρωτοπόρα ελληνική δύναμη στην καθαρή, πράσινη ανανεώσιμη ενέργεια
Με την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης να καθιστά επιτακτική τη στροφή του ενεργειακού τομέα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το συντομότερο δυνατόν, ο Όμιλος Eunice, με ίδια κεφάλαια, υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πράσινης ενέργειας.

Ο ενεργειακός όμιλος Eunice είναι ο πρώτος και μοναδικός όμιλος στην Ελλάδα που παράγει καθαρή, πράσινη ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών στη χώρα μας και κατέχει σημαντική θέση στο διεθνή ενεργειακό χάρτη με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών για την παραγωγή και χρήση ΑΠΕ.

Με την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης να καθιστά επιτακτική τη στροφή του ενεργειακού τομέα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το συντομότερο δυνατόν, ο Όμιλος Eunice, με ίδια κεφάλαια, υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πράσινης ενέργειας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα δύο πρώτα μεγάλα και πρωτοποριακά έργα αποθήκευσης ενέργειας, καινοτόμα συστήματα αυτονομίας και ενεργειακής ανεξαρτησίας, η κατασκευή της πρώτης και μοναδικής ελληνικής ανεμογεννήτριας EW16 Thetis καθώς και των ελληνικής κατασκευής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, ο Όμιλος διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στους αναδυόμενους τομείς της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, του δικτύου της ηλεκτροκίνησης καθώς και στην παροχή αποκλειστικά καθαρής και πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, We Energy.

Eunice Wind- η καρδιά των τεχνολογικών εξελίξεων

Τα καινοτόμα προϊόντα και οι ολοκληρωμένες πρωτοποριακές ενεργειακές λύσεις του Ομίλου αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στη Μάνδρα Αττικής. Στο ελληνικό εργοστάσιο της Eunice, πάντα με γνώμονα τις ευρωπαϊκές και εγχώριες θεσμικές εξελίξεις στην εγκατάσταση συστημάτων από ΑΠΕ, στην αποθήκευση, στην αυτοδιαχείριση της ενέργειας καθώς και στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, στεγάζεται το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου. 

Ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία

Πρώτο και ζωτικής σημασίας βήμα για την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, είναι η εξοικονόμηση και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε μικρής και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές. Με αφετηρία τις τεχνολογίες για το S4S, το κορυφαίο ενεργειακό σύστημα που εφαρμόστηκε στην Τήλο, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση και την καθιέρωση του Ομίλου στην τεχνολογική πρωτοπορία παραγωγής καθαρής ενέργειας από τον αέρα και τον ήλιο, η Eunice έχει αναλάβει νέες πρωτοβουλίες και συνέργειες, συνδυάζοντας ΑΠΕ με έξυπνη διαχείριση, αποθήκευση, ηλεκτροκίνηση και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης ICT, IoT και Blockchain, δημιουργώντας το σύστημα Aftonomo by Eunice, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο ενεργειακά βιώσιμο μέλλον.

Μέσω του πρώτου ολοκληρωμένου συστήματος ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας, Aftonomo by Eunice, που εφαρμόζεται ήδη σε κατοικίες και επιχειρήσεις στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια της χώρας, με χειροπιαστά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όλοι οι πολίτες στη χώρα μας μπορούν να αποκτήσουν την ελευθερία και την επιλογή να αξιοποιούν τους άπλετους και αειφόρους φυσικούς πόρους, να παράγουν, να αποθηκεύουν, να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν καθαρή πράσινη ενέργεια καθώς και να συμμετέχουν στη νέα μεγάλη αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, με άμεσα και μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη. Να γίνονται NetProsumers – ενεργειακά ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ! 

Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας

Κλειδί στην ενεργειακή μετάβαση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση σε ΑΠΕ είναι η αποθήκευση. Με το βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτροπαραγωγής μηδενικών εκπομπών, απαραίτητη είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών βασισμένες σε τεχνολογίες αποθήκευσης, μειώνοντας έτσι το κόστος των συστημάτων. Τα εμβληματικά έργα PTOLEMAIDA BESS και ARCADIA BESS του Ομίλου Eunice, αποτελούν τα πρώτα μεγάλα έργα αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα που εγκρίθηκαν προς άμεση υλοποίηση.

Πράσινη ηλεκτροκίνηση 

Ο Όμιλος Eunice κατασκευάζει στο εργοστάσιο του στη Μάνδρα, ελληνικούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης και τεχνολογικής αιχμής, τόσο για την εγχώρια όσο και για τη διεθνή αγορά. Οι φορτιστές της Eunice καλύπτουν τις ανάγκες των δικτύων δημόσιας και ιδιωτικής φόρτισης, εξωτερικών ή εσωτερικών χώρων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων και κτιρίων, ενώ παρέχονται ταυτόχρονα ολοκληρωμένες υπηρεσίες μελέτης, σχεδιασμού και εγκατάστασης, συντήρησης και after sales support.

Η Eunice συνδυάζει την κατασκευή υψηλών προδιαγραφών προϊόντων, με τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και της «πράσινης» φόρτισης, έχοντας στο ενεργητικό του τη WE ENERGY, τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό πάροχο 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. 

O Μοναδικός πάροχος στην Ελλάδα με 100% καθαρή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια 

Η We Energy παρέχει πράσινο ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις της ελληνικής επικράτειας ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατατάχθηκε στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή  ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές), σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Ανεμογεννήτρια με ελληνική σφραγίδα 

Για να διαπιστωθεί η πραγματική εξοικονόμηση εκπομπών και η συμβολή μιας ανεμογεννήτριας στην προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία της ανάλυσης κύκλου ζωής.

Η EW16 Thetis είναι η πρώτη και μοναδική ελληνική ανεμογεννήτρια, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης, έχει κύκλο ζωής 20 έτη και μπορεί να κάνει απόσβεση όλων των εκπομπών που παράγονται για την κατασκευή της, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Η κατασκευή της ξεκίνησε με τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής, αποτελώντας την αρχή ενός μεγαλόπνοου οράματος όπου κάθε οικογένεια στη χώρα μας θα μπορεί να αποκτήσει μια δική της EW16 Thetis ανεμογεννήτρια, ώστε να καλύπτει τις δικές της ανάγκες και να εξάγει το περίσσευμα της αποθηκευμένης ενέργειας.

Η  EW16 Thetis είναι κατάλληλη για μικρής και μεσαίας κλίμακας αιολικά συστήματα, μικρο-δίκτυα αλλά και έξυπνα δίκτυα (Smart Grids) ενώ δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και ενεργειακές κοινότητες να μπορούν οι πολίτες ατομικά και συλλογικά να γίνονται παραγωγοί και διαχειριστές της ενέργειας. Από τον παραδοσιακό τρόπο κεντρικής παραγωγής ενέργειας και περιφερειακής κατανάλωσης μεταβαίνουμε στο μοντέλο “εκεί που παράγω, καταναλώνω”.

Ένας ελληνικός Όμιλος με “ανανεώσιμο” DNA

Συμπληρώνοντας είκοσι έτη από τη σύσταση και την έναρξη της λειτουργίας του, ο Όμιλος Eunice σήμερα περισσότερο από ποτέ, τάσσεται κοντά στον άνθρωπο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Με σταθερό προσανατολισμό και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια σε δραστηριότητες και καινοτομίες που αφορούν αποκλειστικά στην καθαρή πράσινη ενέργεια, με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μέσω των προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων που αναπτύσσει, ο Όμιλος Eunice δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε η μετάβαση στην επόμενη ημέρα της ενέργειας να τον κατατάσσει στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής και διεθνούς ενεργειακής τεχνολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης, με ελληνικό αποτύπωμα και υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία.