Ομόφυλα ζευγάρια: «Αποχή» αποφάσισε ο Μάκης Βορίδης – Τι λέει το Μαξίμου

Ομόφυλα ζευγάρια: «Αποχή» αποφάσισε ο Μάκης Βορίδης – Τι λέει το Μαξίμου
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023. Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, διετέλεσε Συνήγορος του Πολίτη και αναλαμβάνει για την περίοδο μέχρι και τις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 21η Μαϊου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του μετά το τέλος του υπουργικού.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αποκάλυψε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο υπουργός, ο οποίος έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του με το ζήτημα, ανακοίνωσε την απόφασή του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως σημαντικό βήμα για την ισοτιμία όλων των πολιτών.

Παράλληλα, τόνισε ότι αφορά και στην προστασία των παιδιών των ομόφυλων, που ήδη υπάρχουν.

Υπογράμμισε, ότι όσα προβλέπει το νομοσχέδιο ισχύουν σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λένε κυβερνητικές πηγές για την απόφαση Βορίδη

«Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο». Τα παραπάνω τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει έναντι του νομοσχεδίου ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: