Ομόφυλα ζευγάρια – Φάμελλος: «Σοβαρή αντιδικία» Σαμαρά με Μαρινάκη – Οι ζυμώσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφυλα ζευγάρια – Φάμελλος: «Σοβαρή αντιδικία» Σαμαρά με Μαρινάκη – Οι ζυμώσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ
Photo: pixabay.com
«Προβληματίζομαι για την παρένθετη κύηση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο βουλευτής και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ αρνήθηκε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει εσωκομματικές τριβές λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, για δεύτερη φορά, κατέθεσαν δεύτερο σχέδιο νόμου ενώ όπως δήλωσε το θέμα «στο επίπεδο της δικής μας κομματικής γεωγραφίας είναι λυμένο». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για το θέμα ο ίδιος τις χαρακτήρισε ως διαρροή που οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Δεν εκτιμώ ότι είναι τόσο σημαντικές οι διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ακριβώς επειδή υπήρχαν διάφορες διαρροές, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή τα ερωτήματα αυτά. Στο επίπεδο της ψηφοφορίας στο τέλος δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση«, σημείωσε. Αναφορικά με το εάν η δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι «η Αριστερά στα βουνά αγωνίζεται, δεν κρύβεται« ήταν απάντηση στον Παύλο Πολάκη, απάντησε αρνητικά.

«Ήταν μια απάντηση η οποία οφειλόταν προς την κυβέρνηση» είπε προσθέτοντας ότι αφορούσε μια τοποθέτηση συνολικά για το δικαίωμα στο γάμο και απάντηση προς την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος «προφανώς μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις μέσα στα κόμματα για τη διαμόρφωση ενός νομοσχεδίου, ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση, όμως αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι σήμερα δεν συζητάμε για μια αντιπολίτευση που συζητά με πιθανά διαφορετικές προσεγγίσεις που δεν εκτιμώ ότι είναι τόσο σημαντικές. Το θέμα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες μια πρωτοβουλία και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει την πρόταση νόμου και έχει σοβαρά προβλήματα που φτάνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην το ψηφίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη στις δικές της νομοθετικές πρωτοβουλίες

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον Παύλο Μαρινάκη για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών τις χαρακτήρισε ως μια «σοβαρή αντιδικία» που έγινε δημόσια μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και τους πρώην πρωθυπουργό ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποχή των βουλευτών που διαφωνούν την χαρακτήρισε ως «ανήκουστη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα έχουν γίνει ακραία» γιατί όπως εξήγησε «μιλάμε για μια κυβέρνηση και για έναν πρωθυπουργό ο οποίος σε μία από τις δικές του νομοθετικές πρωτοβουλίες φαίνεται αδύναμος. Για έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν σέβεται τον κοινοβουλευτικό κανόνα για να ζητάει από βουλευτές ή να τους προτρέπει αν διαφωνούν, να μην έρθουν να ψηφίσουν».

Απαντώντας για τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε αυτή οφείλεται στην παρουσίαση της θέσης μας που πιθανά πρέπει να γίνεται καλύτερη. Επί της θέσης μας όμως εμείς έχουμε μια ολοκληρωμένη θέση η οποία έχει κατατεθεί κατατεθεί δύο φορές».

Αντίθετα, όπως είπε «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τους βουλευτές της, ούτε με τους υπουργούς και δημιουργείται ένα σοβαρότατο ρήγμα με τον κ. Σαμαρά, την τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα». Εκτίμησε δε ότι υπάρχει «μία μεγάλη εσωκομματική κρίση της κυβέρνησης και μία ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη σε ένα βασικό θέμα».

Στο σημείο αυτό δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης για να μπορέσει να κρατήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού, έχει κάνει μία συμμαχία μεταξύ ανθρώπων της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς και τώρα είναι υπόδουλος. Είναι δέσμιος αυτής της συμμαχίας και προσπαθεί να λύσει ένα ζήτημα το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα στοιχείο της ευρωπαϊκής κοινωνίας και δεν μπορεί να το λύσει, διότι οι συμμαχίες του με την ακροδεξιά δεν του το επιτρέπουν».

Γ. Τσίπρας για ομόφυλα ζευγάρια: Προβληματίζομαι για την παρένθετη κύηση

Ακόμη δεν έχουμε δει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ας μην βιαζόμαστε, ανέφερε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του πρόταση νόμου κατά τα άλλα πρόσθεσε «μπορεί να υπάρχουν προβληματισμοί».

«Κι εγώ έχω προβληματισμό για το θέμα της παρένθετης κύησης», είπε.

Σημείωσε ότι υπάρχουν κενά από τη συνέντευξη Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός «στρίβει δια του αρραβώνος», ζητώντας από τους διαφωνούντες να δηλώσουν αποχή και να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοια στάση. Δεν υπάρχει κανείς βουλευτής που να μην στηρίζει την ισότητα απέναντι στο νόμο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Μην βιάζεστε», είπε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο ίδιος όπως και ίσως άλλοι βουλευτές προβληματίζεται σε σχέση με το θέμα της παρένθετης κύησης ακόμη και στο υπάρχουν νομικό πλαίσιο.

«Είμαστε λίγο φευγάτη ως χώρα στο θέμα αυτό» είπε εξηγώντας ότι σε άλλες χώρες, πολύ προοδευτικές στο θέμα των δικαιωμάτων και της ισότητας, η παρένθετη κύηση είναι απαγορευμένη. «Εμείς είμαστε πιο προχωρημένοι;» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: