Ομολογία Πολάκη: Γνωρίζαμε για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης

Ομολογία Πολάκη: Γνωρίζαμε για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, «οι νεκροί δεν ανακοινώθηκαν καθώς δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τους ιατροδικαστές».

Στην ομολογία ότι την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς, αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται, όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα», προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «την ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;».

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Είπε, επίσης, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα, αφού είχαμε θύματα», ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

Γεωργιάδης: O Τσίπρας γύρισε από τη Βοσνία επειδή ήξερε για τους νεκρούς

Ο κ Τσίπρας είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση πια αντικειμενικά καθώς πλέον γνωρίζουμε ότι το σήμα του λιμενικού για νεκρούς ήταν στις 7. 08 μ.μ. και ο πρωθυπουργός μίλησε στο συντονιστικό αρκετές ώρες μετά, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ Γεωργιάδης διερωτήθηκε τι άλλη διασταύρωση ήθελε ο κ Τσίπρας όταν το σήμα του λιμενικού έλεγε βρήκαμε νεκρό.

Αν δεν τον είχαν ειδοποιήσει για το σήμα πρέπει να τους διώξει, σημείωσε.

Είπε ότι όταν φάνηκε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπαιζε θέατρο στην πλάτη των νεκρών οι κυβερνητικοί παράγοντες έπεσαν σε σειρά αντιφάσεων και διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το αν γνώριζαν για τους νεκρούς.

«Ο Τσίπρας γύρισε στις 8.30 μμ από τη Βοσνία λόγω των νεκρών. Χρονικά το σήμα του λιμενικού συνδέεται με την επιστροφή του από τη Βοσνία. Πέρυσι δεν γύρισε από τις διακοπές του, αλλά φέτος γύρισε αμέσως από τη Βοσνία. Δεν ήθελε να φανεί ότι την κρίσιμη ώρα έλειπε και έστησε αυτόν τον τραγέλαφο, την κοροϊδία του ελληνικού λαού», είπε.