Ομπάμα: «Δεν χρησιμοποιώ iPhone για λόγους ασφαλείας»

Ομπάμα: «Δεν χρησιμοποιώ iPhone για λόγους ασφαλείας»

Φανατικός χρήστης των κινητών της Blackberry παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η σχεδόν χρεοκοπημένη καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και ασύρματων δικτύων BlackBerry έχει κατ’ ανάγκη έναν πολύ πιστό πελάτη: τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί iPhone, για «λόγους ασφαλείας» παρότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το iPad.

Η Apple είναι μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που ενδεχομένως να επέτρεψαν την άμεση πρόσβαση σε servers που περιείχαν προσωπικά δεδομένα των πελατών στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν. Οι υπηρεσίες αρνούνται την κατηγορία αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Η προεδρική σκηνή με τα μυστικά

Ο Ομπάμα επέμεινε να κρατήσει το BlackBerry του αφότου βρέθηκε στον Λευκό Οίκο το 2009 και όπως υποστηρίζει μόνο δέκα άνθρωποι έχουν την προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι προκάτοχοί του –ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον– δεν χρησιμοποιούσαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διάρκεια της προεδρίας τους.

Η BlackBerry, η καναδική εταιρεία που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Research In Motion (RIM), είναι ουσιαστικά η πρώτη που συμπεριέλαβε την δυνατότητα αποστολής email από τα κινητά τηλέφωνά της, αλλά έχασε τη θέση της στην αγορά καθώς αντίπαλες εταιρείες κατασκεύασαν περισσότερο φιλικές προς τον χρήστη συσκευές όπως το iPhone της Apple και συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google.

Η εταιρεία ανέστειλε πρόσφατα τα σχέδια εξαγοράς της και επιχειρεί να χαράξει μία νέα πορεία που θα επικεντρώνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε πελάτες από την κυβέρνηση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters