ONOMA Hotel: Ένα ξενοδοχείο με χαρακτήρα για τους millennials

ONOMA Hotel: Ένα ξενοδοχείο με χαρακτήρα για τους millennials
Η επένδυση των 8,2 εκατ. ευρώ και η νέα καινοτόμα πρόταση στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Αποστολή Θεσσαλονίκη

Ο τουρίστας του 21ου αιώνα είναι απαιτητικός, “ψαγμένος”, αναζητά την προσωποποιημένη εμπειρία, δίνει έμφαση στο αισθητικό κομμάτι και εκτιμά τα ξενοδοχεία με χαρακτήρα. Το ONOMA Hotel συνδυάζει όλα τα παραπάνω και ξεπερνά κάθε προσδοκία κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι αν όντως είναι αληθινό.

Το 5άστερο city hotel, συμφερόντων της οικογένειας Χρυσοχοΐδη, έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά της Θεσσαλονίκης στις 25 Ιανουαρίου 2021, και παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας η οποία έπαυσε κάθε τουριστική δραστηριότητα, ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών που θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία.

«Η αλήθεια είναι ότι ψάχναμε για αρκετό χρονικό διάστημα να αγοράσουμε κάποιο οίκημα στην περιοχή της Αθήνας. Υπήρξαν μάλιστα δύο περιπτώσεις που είχαμε φτάσει πολύ κοντά στην υπογραφή, όμως καταλήξαμε το επόμενο ξενοδοχείο να γίνει στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κτίριο 5000 m² συνολικής επένδυσης 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 40% χρηματοδοτήθηκε από τον αναπτυξιακό νόμο. Απευθυνόμαστε, κυρίως, σε millenials οι οποίοι εκτιμάνε τις προσωποποιημένες εμπειρίες και τις υπηρεσίες που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους και όλα αυτά παντρεύονται με έναν πολύ ωραίο τρόπο με την τεχνολογία» λέει στο fortunegreece.com, ο Ιδιοκτήτης του ONOMA Hotel, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στον κλάδο της ξενοδοχίας ήδη από το 1930 με πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα το ξενοδοχείο Όλυμπος στην Κομοτηνή, το οποίο ήταν μάλιστα και το πρώτο που διέθετε κεντρική θέρμανση εκείνη την εποχή. Ακολουθούν το 1985 το Anatolia Hotel στην Κομοτηνή ένα city hotel το οποίο μετά την επιτυχημένη πορεία του απέκτησε και “αδερφάκι” στη Θεσσαλονίκη το 1993.

Το διάστημα 2007-2008 γίνονται ριζικές ανακαινίσεις και στα δυο ξενοδοχεία, υιοθετείται ένα μοντέρνο επίπεδο αισθητικής και στόχευση σε corporate και leisure κοινό. Επιπρόσθετα, το 2015 εντάσσεται στην οικογένεια και το Anatolia Villas στη Μύκονο και την Λευκάδα. Παράλληλα, άνοιξε και ένα γραφείο το οποίο ασχολείται με τον εισερχόμενο τουρισμό και στοχεύει κυρίως στην ινδική αγορά και την ανατολική Ασία προωθώντας τον προορισμό Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεκίνησε το 2013 και πηγαίνει πολύ δυνατά.

Ο ορισμός της προσωποποιημένης εμπειρίας

Το 5 αστέρων 8όροφο ξενοδοχείο περιλαμβάνει 83 δωμάτια και164 κλίνες. Βρίσκεται σε απόσταση 10-15 λεπτών με τα πόδια από το την Πλατεία Αριστοτέλους και τον Λευκό Πύργο και οι τιμές ξεκινούν από 85 ευρώ, για ένα μονόκλινο δωμάτιο, και φτάνουν έως και 250 ευρώ για σουίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι πρώτες κρατήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται από Βαλκάνια, Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία, ενώ σε αναμονή είναι οι αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ. «Προς το παρόν, η αεροπορική συνδεσιμότητα παραμένει χαμηλή γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά των ξενοδόχων. Έπεσε πολύ και η εισροή των Τούρκων τουριστών, και λόγω των τεταμένων πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και λόγω της υποβάθμισης της τουρκικής λίρας. Γενικότερα, θα έλεγα πως η τουριστική προβολή της περιοχής είναι περιορισμένη» επισημαίνει.

Προσθέτει δε πως σε αναμονή βρίσκεται και η Ρωσία με πιο πιθανό να θεωρείται το σενάριο, όταν αισίως επισκεφθούν την χώρα μας οι Ρώσοι τουρίστες, να διοχετευθούν κυρίως στα νησιά και την Χαλκιδική, όχι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στην καραντίνα και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, το ΟΝΟΜΑ Hotel έβγαλε staycation πακέτα προτρέποντας τους ντόπιους να επισκεφθούν το ξενοδοχείο για ένα Σαββατοκύριακο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη δεδομένου ότι ο κόσμος είχε ανάγκη να τον περιποιηθούν και να βγει από το σπίτι.

Αν πάντως σε κάποιους το brand ONOMA ξενίζει, η διοίκηση απαντά πως η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία. «Θέλαμε να δείξουμε ότι, όπως το όνομα του καθενός είναι ξεχωριστό, έτσι και η επιχείρηση μας μπορεί να κάνει transform στις προσωπικές ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός από εμάς» επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Με το που μπαίνεις στο ξενοδοχείο σε υποδέχεται ο “seeker”. Ένας σύγχρονος δανδής που αναζητά νέες εμπειρίες και κρατάει μια βαλίτσα στο χέρι, έτοιμος να εξερευνήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για όσους φοβούνται τον κορονοϊό και αποφεύγουν τις επαφές, υπάρχει self check-in counter και η δυνατότητα παραλαβής, είτε κανονικού κλειδιού σε φυσική μορφή, είτε ηλεκτρονικού κλειδιού το οποίο ενεργοποιείς έχοντας κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή του ξενοδοχείου.

Ο μπάτμαν, ο Αντετοκούμπο και οι «50 αποχρώσεις του γκρι»

Υπάρχουν έντονα στοιχεία street art, urban, αλλά και αρκετές marvel και DC πινελιές. Για την ακρίβεια έχουν τοποθετηθεί στα τραπέζια του εστιατορίου “Good Mood Food”, action figures τα οποία αντικαθιστούν τα ξεπερασμένα κεριά και λουλούδια, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, καθώς ο επισκέπτης επιλέγει τραπέζι με βάση τον αγαπημένο του ήρωα από τα κόμικς.

Αν είσαι κουρασμένος και δεν θες να μετακινηθείς μπορείς να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου, να παίξεις επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ πονγκ, ποδοσφαιράκι, ηλεκτρονικό flipper άλλα και να “καείς” στο PS5 ή στο arcade machine στο οποίο βρίσκονται 14.000 παιχνίδια που θα σου θυμίζουν τα ανέμελα παιδικά σου χρόνια και θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Αν πάλι είσαι ο τύπος που δεν αποχωρίζεται τις γυμναστικές του συνήθειες, μπορείς να παίξεις μπάσκετ σε έναν εξωτερικό χώρο ο οποίος έχει φιλοτεχνηθεί από τον street art καλλιτέχνη Ser, ή να επισκεφτείς το εσωτερικό γυμναστήριο στο οποίο μπορείς να μεταφέρεις με το USB stick σου το πρόγραμμα από το γυμναστή σου.

Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου άρωμα αλλά και να αλλάξεις για ένα εικοσιτετράωρο το δωμάτιο σου επιλέγοντας μεταξύ 8 τύπων εμπειριών με ένα έξτρα κόστος από 25 έως 90 ευρώ. Εάν για παράδειγμα είσαι λάτρης του κρασιού, της καλαθοσφαίρισης, της φωτογραφίας, της μουσικής, των βιντεοπαιχνιδιών ή αν θες να βιώσεις από πρώτο χέρι τις πενήντα αποχρώσεις του «γκρι», δεν έχεις παρά να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία στο δωμάτιό σου.

Αντί για το κλασσικό μίνι μπαρ υπάρχουν σε κάθε όροφο αυτόματοι πωλητές για να μπορείς να προμηθευτείς ότι ώρα θες το αγαπημένο σου σνακ, ενώ το cloud bar με την εκπληκτική θέα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό Πέμπτη με Κυριακή και μπορεί κανείς να απολαύσει κοκτέιλ συνδυάζοντάς το με σούσι.

Τέλος, το ξενοδοχείο που κάνει focus και σε business κοινό, διαθέτει πρωτότυπους συνεδριακούς χώρους, για την ακρίβεια, τέσσερα διαφορετικά δωμάτια διακοσμημένα με τρόπο που θυμίζουν χώρους σπιτιού.