Ονομαστικά θα είναι πλέον τα εισιτήρια για το Κολοσσαίο – O λόγος αφορά και την Ελλάδα

Ονομαστικά θα είναι πλέον τα εισιτήρια για το Κολοσσαίο – O λόγος αφορά και την Ελλάδα
pexels
Από τις 18 Οκτωβρίου τα εισιτήρια για την επίσκεψη στο Κολοσσαίο θα είναι ονομαστικά.  

Από τη Γεωργία Οικονόμου

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, από τις 18 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων για την είσοδο στο Κολοσσαίο. Ιταλοί και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.

Η απόφαση ελήφθη για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις.

«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.

Την λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει με έμφαση, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σημειώστε πως το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ανά τον κόσμο που παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Δεν εξαιρείται και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης. Το καλοκαίρι που μας πέρασε και πριν εφαρμοστούν οι ζώνες επισκεψιμότητας μεγάλο πρόβλημα δημιουργησαν τα υποτιθέμενα skip the line εισιτήρια, αλλά και τα πλαστά εισιτήρια που κυκλοφορούν στα πέριξ του μνημείου και μάλιστα σε αυξημένες τιμές. Ο Σύλλογος Αρχαιοφυλάκων έχει καταγγείλει πολλές φορές τις σχετικές απάτες με τα εισιτήρια στις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως η παράνομη αυτή πρακτική αποτελεί χρόνιο και άλυτο πρόβλημα.

Ίσως η πρακτική που θα ακολουθήσει το Κολοσσαίο δώσει μία λύση στο φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr