Όποιος πρόλαβε τον ρεμπέτη«ρεπόρτερ», είδε…

Όποιος πρόλαβε τον ρεμπέτη«ρεπόρτερ», είδε…

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζει και φέτος την μουσική εκδήλωση «Ρεμπέτες Ρεπόρτερ».

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζει και φέτος την μουσική εκδήλωση «Ρεμπέτες Ρεπόρτερ» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το φετινό μουσικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 20:00 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ το Δελτίο Tύπου επισημαίνει ότι το φετινό πρόγραμμα θα είναι πολύ εμπλουτισμένο!

Θα ερμηνεύσουν ο Αγάθων Ιακωβίδης (γνωστός κι από την Eurovision) στο τραγούδι, μπουζούκι και μπαγλαμά, η Κατερίνα Τσιρίδου στο τραγούδι, ο Μάκης Σταμούλης στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Νίκος Πρωτόπαπας στην κιθάρα και ο Μαρίνος Γαλατσινός στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια και την παρουσίαση έχει ο Πάνος Σαββόπουλος.

Θα ακούσουμε Βαμβακάρη, Τούντα, Τσιτσάνη Γκόγκου, Μπαγιαντέρα, σε κομμάτια που αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα Καημένε Αθανασόπουλε, Ο Σαρκαφλιάς, Η Βαρβάρα, Εγώ θέλω πριγκιπέσα, Ο Μάρκος Υπουργός, ο Βορονόφ, κ.ά.

Θα αναρωτιέστε, όμως, τι σχέση έχουν οι ρεμπέτες με τους ρεπόρτερ. Κι όμως. Πολλές φορές στα ρεμπέτικα ο δημιουργός γίνεται καταγραφέας ενός γεγονότος. Γίνεται δηλαδή ένας κανονικός ρεπόρτερ. Και οι ρεμπέτες δημιουργοί έχουν όλοι, λίγο ή πολύ, λειτουργήσει ως «ρεπόρτερ».

Θα σας δούμε εκεί!

Διαβάστε ακόμη: «Νύχτες Πρεμιέρας» για 19η φορά στην Αθήνα