Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες έξω από υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στον Άλιμο, έπειτα από την σύλληψη της καταζητούμενης Πόλα Ρούπα, 48 ετών σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Αθήνα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκαν δυο οχήματα και βαλίτσες, οι οποίες περιέχουν πυρομαχικά και για το λόγο στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Μαζί με την 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής οι αρχές μετά τις έρευνες.

Πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών, βρέθηκαν:

Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο πολεμικά τυφέκια,

• δύο πιστόλια,

• τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και

• φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Κοντά στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά. Τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Στη γιαγιά του ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη

Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρας της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ