Οργή για την αισχροκέρδεια στις μάσκες ΚΝ95

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ το πρωί των Χριστουγέννων και εμφανίστηκε οργισμένος για την αισχροκέρδεια και την αύξηση των τιμών των μασκών ΚΝ95 που από χτες είναι υποχρεωτικές σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε, ότι ο επιχειρηματίας που προχώρησε στις παράλογες αυξήσεις έως 42% θα δεχθεί πρόστιμο «που δεν θα έχετε ξαναδεί».

«Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν» ανέφερε οργισμένος.

Μάλιστα, εξήγησε πως «μου αρέσει ο καπιταλισμός, η ελεύθερη αγορά και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά» όμως «δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η αύξηση στις μάσκες είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης.

«Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς. Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή στην προηγούμενη αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί. Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεσαι τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου» συμπλήρωσε.