Οριστικά την Παρασκευή το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Οριστικά την Παρασκευή το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Ο υπουργός Άμυνας φαίνεται να ακύρωσε τηλεοπτική του συνέντευξη την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στο Οpen.

Αυτή την Παρασκευή θα συναντηθούν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Το κλίμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου καλό. Αρχικά το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όμως ο κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για να σταθμίσει τη στάση του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα, η «καυτή πατάτα» περνάει στην ελληνική πλευρά.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Άμυνας ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, λίγο αργότερα από την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει το «παρών» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο, Έλλη Στάη.

Υπενθυμίζεται πως η συνέντευξη του πρωθυπουργού επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμφώνησαν να μην μιλήσουν δημοσίως για τις αποφάσεις τους σε σχέση με την συνέχιση ή όχι της συγκυβέρνησης πριν διεξαχθεί το τετ α τετ της Παρασκευής από το οποίο, όπως φαίνεται θα κριθούν όλα.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Star, Μάρα Ζαχαρέα, ζητώντας της να μεταφερθεί για την Παρασκευή -αντί για αύριο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- η εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι θα προηγηθεί, την ίδια ημέρα, η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, και γι’ αυτό και η συνέντευξή του θα πρέπει να δοθεί την ίδια ημέρα, μετά τη συνάντηση αυτή.