Οριστικό «λουκέτο» για την Carouzos

Οριστικό «λουκέτο» για την Carouzos

Η ιστορική εταιρεία, έπειτα από παρουσία 42 ετών στην ελληνική αγορά ένδυσης, έκλεισε και το τελευταίο κατάστημά της.

Άλλη μία ιστορική φίρμα ένδυσης έβαλε οριστικά «λουκέτο». Η εταιρεία Carouzos έκλεισε το Σάββατο και το τελευταίο της κατάστημα που λειτουργούσε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οδηγήθηκε σε πτώχευση, έπειτα από τη διαφαινόμενη απόρριψη της αίτησής της για τη διαδικασία εξυγίανσης του πτωχευτικού κώδικα.

Με την τελική μη υπαγωγή της εταιρείας στο «Άρθρο 99» έκλεισε ο κύκλος της πενταετούς προσπάθειας ανάσχεσης της κρίσης από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οικογένεια του ιδρυτή της εταιρείας Αντώνη Καρούζου εξάντλησε πλέον κάθε περιθώριο σε εταιρικό και -κυρίως- προσωπικό επίπεδο για να σώσει την επιχείρηση, αφού, όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό έφθασε στο σημείο να υποθηκεύσει το σύνολο των ακινήτων της οικογένειας, κλείνοντας το ένα κατάστημα πίσω από το άλλο, παρότι ένας στενός «πυρήνας εργαζομένων έμεινε μέχρι το τέλος δίπλα στη γνωστή οικογένεια, αρνούμενος να εγκαταλείψει το μαγαζί μέχρι να εξαντληθεί και η τελευταία ελπίδα».

Έπειτα από 42 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά ένδυσης, η επιχείρηση που καθιέρωσε την τάση της αγοράς έτοιμων ανδρικών ενδυμάτων, λειτούργησε για τελευταία φορά το Σάββατο το τελευταίο κατάστημα που παρέμενε ανοιχτό, στην οδό Κανάρη στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «πράσινος κολοσσός» των εκατομμυρίων «επιστρέφει» Ελλάδα 

 Από φαρμακοποιός, ειδικός στο πουκάμισο