Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Αλβανία

Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Αλβανία

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της Αλβανίας έλαβε η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να διεξαχθεί η τελετή ορκωμοσίας, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι.

Μετά από μαραθώνιες συζητήσεις για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που άρχισαν χτες στη Βουλή, η κυβέρνηση συνασπισμού του σοσιαλιστή πρωθυπουργού -ο οποίος δεσμεύθηκε για την προσέγγιση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ανόρθωση της πληγείσας οικονομίας- έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 82 ψήφους υπέρ και 55 κατά, από το σύνολο τον 137 βουλευτών που ήταν παρόντες.

Η κυβέρνηση, που αποτελείται από είκοσι υπουργούς, περιλαμβανομένων έξι γυναικών, η μία από τις οποίες αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, απέσπασε την ψήφο 82 βουλευτών, ενώ 55 βουλευτές ψήφισαν εναντίον. Ένας βουλευτής απείχε από την ψηφοφορία.

«Η διαδικασία της ένταξης στην Ε.Ε. είναι ένας εθνικός στόχος που θα απαιτήσει έναν μετασχηματισμό της αλβανικής κοινωνίας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές», δήλωσε ο Ράμα μετά την έγκριση της κυβέρνησής του.

Ένθερμος ευρωπαϊστής, ο Ράμα θα μεταβεί τη Δευτέρα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της Ε.Ε.. Η Αλβανία ελπίζει να αποκτήσει στο τέλος αυτού του έτους το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, κάτι που οι Βρυξέλλες έχουν αρνηθεί ήδη δύο φορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σε δύο λεοφωρεία κι ένα φορτηγό έπεσε το αυτοκίνητο της Google!