Ως την άλλη εβδομάδα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη

Ως την άλλη εβδομάδα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη

Επιμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συνέχεια δόθηκε στο «θρίλερ» με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εξοπλιστικών, και έχει μπει συγκεκριμένα στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών για προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super-puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.

«Το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη- Τετάρτη, θα έχουμε συνεδρίαση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω διαδικασίες. Αν δηλαδή θα έχει επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο ότι υπάρχουν offshore εταιρείες ή αν τα ποσά που φαίνονται έχουν δηλωθεί, όπως αυτό του 1,65 εκατ. ευρώ. Αυτά έχουν τεθεί στους ορκωτούς λογιστές ως ερωτήσεις και την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει ως προς τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Από εκεί και πέρα, δεν είναι δική μας δουλειά. Ο εισαγγελέας θα κρίνει», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς φέρονται να διακινήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, μέσω off shore εταιρείας, που του ανήκει, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ.

Στην ερώτηση, αν πρέπει να αλλάξει στη συνταγματική αναθεώρηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Καλαντζής απάντησε: «Εκ των ων ουκ άνευ. Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος και να είναι στην ατζέντα της αναθεώρησης αυτό. Δεν μπορεί να μην είναι (στις υπό αναθεώρηση διατάξεις) η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί, διαμήνυσε νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι».

Πρόσθεσε δε, ότι δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις του ερμηνείες που δόθηκαν ότι θα παραιτηθεί. «Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος. Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.