Όσα αναμένεται να ανακοινώσει η Microsoft για το 2016

Όσα αναμένεται να ανακοινώσει η Microsoft για το 2016
Photo:

Οι βασικοί στόχοι της τεχνολογικής εταιρείας σχετίζονται με τα HoloLens, τα Surface Phone και οι στρατηγικές της συμμαχίες στην Ευρώπη.

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τη Microsoft.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο φορητό υπολογιστή (laptop), το επονομαζόμενο Surface Book, εγκαινίασε μία νέα εκδοχή των Windows, εκσυγχρόνισε το λογισμικό της για τις επιχειρήσεις, όπως και το τάμπλετ της Surface Pro και το fitness Band.

Αλλά για τον Σάτια Ναντέλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft όλα τώρα αρχίζουν.

Ο ίδιος έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου του να εντάξει τα Windows 10 σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, με στόχο να επεκτείνει τις τρέχουσες υπηρεσίες της εταιρείας, και να εισαγάγει υλικό Η/Υ (hardware), αντάξιο και ανταγωνιστικό των αντίστοιχων προϊόντων της Apple, Google και Amazon.

Αυτά είναι όσα αναμένονται για το νέο έτος:

Οι βασικοί στόχοι:

Ακολουθούν όσα αναμένονται για το 2016:

– HoloLens

– Η τηλεφωνική συσκευή Surface Phone και τα νέα ακουστικά Lumia

– Στρατηγικές συμμαχίες και επέκταση στην Ευρώπη

– Το Surface Pro 5

– Νέα εκδοχή των Windows 10 και του Office suite

– Έμφαση στη φιλανθρωπία

– Περισσότερα καταστήματα λιανικής όμοια με της Apple

– Το Xbox

HoloLens

Ήρθε η ώρα.

Έπειτα από ένα χρόνο σχεδιασμού, η Microsoft υπόσχεται ότι θα εγκαινιάσει τον πρώτο της εξοπλισμό για τα γυαλιά HoloLens το πρώτο τετράμηνο του 2016.

Αν και θα πάρει χρόνο έως ότου οι καταναλωτές μπορέσουν να αγοράσουν ένα ζευγάρι από το κοντινότερο κατάστημα λιανικής, δεν παύει να είναι ένα σημαντικό βήμα προκειμένου αυτά τα γυαλιά να γίνουν πραγματικότητα.

The Surface Phone

Οι φήμες για τη νέα συσκευή Surface Phone κυκλοφορούν εδώ και καιρό και μάλλον έχει έρθει η ώρα για να δούμε τη συσκευή μέσα στο 2016.

Το υλικό Η/Υ (hardware) θα αντανακλά κατά πάσα πιθανότητα τα Surface τάμπλετ με ένα μεταλλικό, σοβαρό σχέδιο. Η οθόνη αναμένεται μεγάλη, προκειμένου να ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα ”έξυπνα” τηλέφωνα και τις συσκευές Lumia της Microsoft.

Εκθέσεις αναφέρουν ότι ενδεχομένως να στοχεύει σε επαγγελματίες επιχειρήσεων που θέλουν τη δύναμη των Windows 10 σε μία κινητή συσκευή.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο το πότε μέσα στο 2016 θα δούμε τη συσκευή.

 

Το «άνοιγμα» στην Ευρώπη

Η Microsoft έχει στόχο να επεκταθεί περισσότερο στην Ευρώπη, να προσλάβει επιπλέον προσωπικό στα γραφεία της στην Ιρλανδία, αλλά και να δημιουργήσει κέντρα δεδομένων στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρώπη είναι μια σημαντική αγορά για τα Smartphones της Microsoft και είναι η ήπειρος όπου οι πωλήσεις αυξάνονται συνεχώς.