Οξεία επίθεση από την αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου

Οξεία επίθεση από την αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούν τη δημοσίευση της επιστολής Τσακαλώτου για να δούν τι "έταξε" σε "βάρος των πολιτών".

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία οδήγησε στην επανέναρξη των συζητήσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα αυτονόητα

Για έναν πρωθυπουργό και για “μια στενή παρέα του”, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συντηρήσουν την ολοένα και συρρικνούμενη εκλογική πελατεία τους κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

“Αφού βάφτισε το επίδομα “13η σύνταξη στο εσωτερικό” και “εφάπαξ βοήθημα” στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει “επιστολή συμμόρφωσης”, η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα για το αυτονόητο: Ότι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελής όρους για τη χώρα.

Είναι σαφές ότι τον κ. Τσίπρα και τη στενή παρέα του δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το πώς θα συνεχίσουν την προπαγάνδα τους για να συντηρήσουν την ολοένα συρρικνούμενη εκλογική τους πελατεία.

Στο δρόμο του διχασμού “θα πορευτούν μόνοι τους”, τόνισαν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε να μην πρόκειται για μια πράξη ντροπής

Ως θετική εξέλιξη έκρινε το ΠΑΣΟΚ την επανέναρξη των διαδικασιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τους “ψευτοπαλικαρισμούς” του Αλέξη Τσίπρα. Όμως η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τον λαό για τις δεσμεύσεις που έλαβε και εκφράζει την ελπίδα η επιστολή Τσακαλώτου να μην αποτελεί μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:

Μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλικαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η Κυβέρνηση οφείλει όμως να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Ελπίζουμε η επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα.

Ποτάμι: Να μάθουμε και για τον “λογαριασμό”

Καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση, αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού, για την επιστολή Τσακαλώτου προς τον ESM:

Η επιστολή του κ. Τσακαλώτου, που πήγαινε κι ερχόταν για μέρες, ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγέννων από τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι ελήφθη. Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Πριν η κυβέρνηση όμως σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες.