Παγώνη: Δεν ξέρουμε αν πιάνει 100% το εμβόλιο στη μετάλλαξη Mu

Παγώνη: Δεν ξέρουμε αν πιάνει 100% το εμβόλιο στη μετάλλαξη Mu
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο κατά του ιού N1H1, Αθήνα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009. Ξεκίνησε στα εμβολιακά κέντρα σε όλη τη χώρα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά της νέας γρίπης H1N1. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι είπε για τον εμβολιασμό στα παιδιά.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τις αντοχές του συστήματος υγείας μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, η εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα», είπε μάλιστα. «Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους», υπογράμμισε.

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί, το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», σημείωσε.